hit.ro  »  Stiri  »  Comunicate de presa  »  BenQ a primit 12 premii Red Dot pentru designul produselor in 2010

BenQ a primit 12 premii Red Dot pentru designul produselor in 2010

calendar_month 14 Apr 2010, 14:22
Echipele de design BenQ au depasit anul acesta performantele anterioare ale grupului, prin obtinerea a 12 premii Red Dot pentru design, in cadrul competitiei aferente lui 2010. BenQ s-a clasat pe primul loc intre concurentii la categoria 3C a premiului. Aceasta realizare majora a grupului vine dupa un alt succes rasunator al echipelor de design BenQ care au obtinut anul acesta si 18 distinctii in cadrul editiei 2010 a iF Design Awards.

Produsele Centrului de Design Lifestyle BenQ care au fost premiate includ modelele: V2400 Eco, bazat pe tehnologie eco-friendly LED-backlight; PC-ul All-in-one nScreen touch, cu un design potrivit fiecarui membru al unei familii, dar si pentru modalitatea facila de stocare a datelor; netbook-ul Joybook U103, pentru designul slim si pentru tehnologia eco-friendly folosita; si B2210HD (sau BL2201T), un monitor cu o diagonala de 22” si format panoramic, bazat de asemenea pe tehnologie verde si confort sporit in cazul utilizarii indelungate.

Echipa creativa a grupului a fost premiata pentru produse ca QCM-330, un smartphone premiat si in cadrul iF Awards 2010, alaturi de alte patru produse permiate de asemenea in cadrul aceleiasi competitii: scanerul QPS-210, rama foto digitala QDF-103 un produs inspirat din arta constructiilor din hartie, produsul audio-vizual QIR-103, echipat cu radio digital si alte functii si monitorul QTD-101 de 21”, cu ecran senzitiv, dedicat zonei de design grafic. Avand o experienta de participare de mai putin de doi ani, echipa de design grafic a obtinut de asemenea a doua clasare in lume si prima in Asia la categoria de obiecte de iluminat.

Manfred Wang, coordonatorul celor doua echipe de design a raportat pana la ora actuala 279 premii internationale, adaugand faptul ca echipa a castigat cele mai multe premii la categoria 3C, ceea ce demonstreaza munca persistenta orientata catre inovatie. Echipele de design BenQ vor continua dezvoltarea de produse din zone diferite ghidandu-se dupa aceeasi filosofie care promoveaza un stil de viata digital si maturitatea in inovatie. Aceste performante sunt cu atat mai importante cu cat categoriile 3C si cea de iluminat sunt complet diferite, una bazata pe produse lifestyle orientate catre zona de clienti finali, in cazul Red Dot, iar cealalta catre designul industrial in cazul iF awards.

Competitiile germane Red Dot si iF sunt alaturi de IDEA din Statele Unite ale Americii si G-mark din Japonia, cele mai importante competitii destinate designului industrial din lume. Festivitatea de premiere va aduce la un loc peste 1000 de invitati si va avea loc la opera din Essen, Sala Aalto, pe data de 5 iulie 2010. Produsele premiate vor fi apoi expuse pentru o perioada de 4 saptamani in cadrul muzeului red dot, din Essen Germania, oras desemnat capitala europeana a culturii in 2010. 

Sondaj

Folositi internetul pentru: