BASF Innovation Hub 2023 prelungeste termenul de inscrieri
3/35288
calendar_month 28 Sep 2023, 17:10


BASF si AHK Romania anunta o noua oportunitate pentru start-up-urile si solutiile inovatoare

    • BASF organizeaza, pentru al treilea an consecutiv, evenimentul de prezentare a solutiilor inovatoare pentru o dezvoltare durabila. Cele mai bune solutii vor primi sprijin in dezvoltarea proiectului

    • Etapa inscrierilor a fost prelungita pana la data de 13 octombrie, la miezul noptii 

    • Inscrierile primite includ, printre altele, solutii inovatoare dedicate uzinelor industriale ori produselor de uz zilnic si idei pentru productia alternativa de alimente

BASF si AHK Romania revin cu noutati in ceea ce priveste BASF Innovation Hub – competitia dedicata dezvoltarii durabile: termenul limita de inscriere a fost prelungit cu doua saptamani. Astfel, datorita interesului ridicat al start-up-urilor si al participantilor individuali, organizatorii vor accepta solutii pana la data de 13 octombrie, la miezul noptii. 

BASF subliniaza ca solutiile din acest an ating o mare varietate de subiecte, cum ar fi sursele de energie regenerabila pentru aplicatii industriale, metode alternative pentru productia de alimente si microalge, dezvoltarea sistemelor rezistente si solutii reciclabile si biodegradabile pentru uzul cotidian.

"Ocazia de a intalni atat de multe persoane incredibile concentrate in jurul aceluiasi obiectiv, de a face parte din povestea lor si de a le sustine atat prin intermediul expertilor nostri, cat si financiar, ne aduce o mare satisfactie", a declarat Andreas Lier, Director General pentru Romania, Bulgaria si Macedonia de Nord, adaugand, de asemenea, ca posibilitatea de a urmari succesul participantilor anteriori reprezinta o parte importanta din aceasta experienta. “Spre exemplu, un start-up din Romania, R-CREATE, furnizeaza o alternativa accesibila atat de necesara pentru deseurile provenite in urma livrarilor online si reinventeaza solutiile si procesele de ambalare printr-un model circular, sustinut de finantare din partea UE, care se extinde constant in intreaga Europa."

BASF Innovation Hub 2023 este deschis tuturor participantilor ale caror solutii se concentreaza pe energia curata, economia circulara si strategiile de agricultura sustenabila. Aceste puncte cheie se aliniaza cu viziunea conform careia, pana in 2050, Europa va deveni primul continent neutru din punct de vedere climatic. 

"Viitorul neutru din punct de vedere climatic este obiectivul comun pe care ne straduim sa-l indeplinim si, prin urmare, ne concentram activitatile pentru a ne apropia de o dezvoltare durabila pentru tara si nu numai”, a declarat Sebastian Metz, Director General si Membru in Consiliul Director al AHK Romania. “Convingerea noastra este ca acest lucru poate fi realizat numai prin colaborarea cu institutiile, actorii economici si politici, precum si cu cetatenii. Suntem constienti de responsabilitatea pe care companiile precum BASF o poarta pentru a face mai sustenabila agenda de maine. Ne dorim sa folosim acest eveniment pentru a oferi vizibilitate si recunoastere ideilor care duc la o transformare mai sustenabila si pentru a le impinge spre progres ulterior." 

BASF Innovation Hub este o competitie organizata pentru 11 tari europene, inclusiv Romania. Pentru al treilea an consecutiv, start-up-urile si participantii individuali au o sansa de a-si prezenta solutiile care vizeaza transformarea verde si digitala, explicand modul in care vor contribui, astfel, la un viitor durabil. In prima faza, participantii din Romania se vor alatura participantilor din Bulgaria si Grecia. Doua idei castigatoare din prima etapa vor avansa, apoi, in marea finala europeana, care va rasplati castigatorul cu un premiu in valoare de 5.000 de euro brut.