Banocontrol: o platforma de educatie financiara adresata tinerilor
3/36350
calendar_month 19 Mar 2024, 14:40


Ideologiq impreuna cu Asociatia Educatie pentru Viata Reala dezvolta proiectul Banocontrol: o platforma de educatie financiara adresata tinerilor, marca Banometru

Ideologiq, agentia de marketing digital si comunicare dezvolta alaturi de Asociatia Educatie pentru Viata Reala, coordonatorii programului Banometru, o noua platforma de educatie financiara dedicata tinerilor cu varsta cuprinsa intre 18 si 25 de ani, Banocontrol. Astfel, tinerii au la dispozitie mai multe metode prin care pot invata cum sa isi gestioneze banii si cum sa isi imbine planificarea cu spontaneitatea. De la lansarea proiectului si pana in prezent, peste 10.000 de tineri au accesat platforma si materialele informative gratuite. Proiectul a fost dezvoltat cu sprijinul ING Bank Romania.

Agentia Ideologiq a creat platforma Banocontrol astfel incat tinerii sa o poata accesa rapid si usor de pe orice dispozitiv si contine materiale informative si chiar jocuri interactive cu ajutorul carora au ocazia sa aplice ceea ce au invatat. In cadrul jocurilor se pot face simulari pe termen mediu, cu venituri si cheltuieli, pentru ca tinerii sa afle daca isi pot atinge obiectivul setat. 

"Acesti trei ani de colaborare continua cu Asociatia Educatie pentru Viata Reala si implicit Banometru, au reprezentat pentru noi o oportunitate de a aduce educatia financiara la indemana oamenilor. Suntem mandri sa fim partenerii acestui nou proiect atat de valoros, Banocontrol, si sa contribuim la cresterea gradului de constientizare in ceea ce priveste sanatatea financiara," a declarat Adrian Apostol, Fondator si Partener Ideologiq.

Anul acesta se implinesc trei ani de la lansarea platformei Banometru, dezvoltata tot de agentia Ideologiq, timp in care au fost inregistrate peste 1.000.000 de accesari ale resurselor, iar peste 4500 de persoane au beneficiat de sesiuni gratuite de educatie financiara. 

Lansata in anul 2021, platforma Banometru a starnit un interes deosebit din partea publicului, atragand in cei trei ani peste 250.000 de utilizatori, dintre care 26.000 si-au creat un cont de membru. Ideologiq a fost partenerul esential in dezvoltarea si intretinerea platformei, oferind suport pentru monitorizare, creare de noi pagini si functionalitati, dar si pentru dezvoltarea strategiilor de comunicare, creatie si campanii media.

"Suntem incantati de colaborarea de succes pe care o avem cu agentia Ideologiq. In ultimii ani, am lucrat impreuna pentru a promova educatia financiara si pentru a oferi servicii de coaching financiar de inalta calitate comunitatii noastre. Ideologiq este un partener foarte important in dezvoltarea si intretinerea platformei Banometru si mai nou a platformei Banocontrol, contribuind cu expertiza, creativitate si devotament in fiecare etapa a proiectului. Prin eforturile lor constante, Ideologiq a reusit sa aduca ideile noastre la viata si sa imbunatateasca experienta utilizatorilor nostri in mod semnificativ. Ne-am bucurat de o colaborare eficienta si plina de energie cu echipa, care a fost intotdeauna deschisa la idei noi si la gasirea de solutii creative pentru orice provocare intalnita. Pentru anul in curs, pregatim o componenta noua, practica, utila si accesibila in acelasi timp, pentru persoane care au nevoie sa dezvolte obiceiuri financiare sanatoase", a declarat Corneliu Ionescu, coach Banometru si fondator AEVR.In urma unui chestionar de impact realizat in randul beneficiarilor, peste 90% dintre persoane au afirmat ca dupa interactiunea cu Banometru, au inceput sa isi planifice cheltuielile, sa puna bani deoparte sau lucreaza la a diversifica sursele de venit. In plus, 84% dintre beneficiari spun ca Banometru a avut o contribuitie semnificativa la dezvoltarea unui comportament financiar sanatos, in anul 2023.

Banometru, un program gratuit de sanatate financiara lansat acum opt ani, este  implementat si organizat de catre Asociatia Educatie pentru Viata Reala in parteneriat cu ING Bank Romania.

Pentru a beneficia de sesiunile gratuite de coaching financiar oferite de Banometru, cei interesati trebuie sa acceseze platforma banometru.ro si sa urmeze pasii de inscriere. Ulterior, vor fi contactati de catre echipa programului pentru stabilirea tuturor detaliilor privind sesiunea de coaching.