Asesoft Net anunta pentru 2009 rezultate in crestere cu 50%
2/2328
calendar_month 15 Mar 2010, 16:50
Asesoft Net, companie parte a grupului Asesoft, anunţă astăzi, pentru 2009, rezultate în creştere cu 50% faţă de anul anterior, înregistrând o cifră de afaceri de 700.000 de euro.

Veniturile generate de portalul ShopMania au reprezentat 65% din totalul cifrei de afaceri pe anul trecut. Pe lângă acestea, afacerile Asesoft Net s-au dezvoltat pe baza proiectelor web realizate pentru clienţii externi, cu 25% din totalul veniturilor aferente anului trecut, în timp ce un procent de 10% a fost obţinut prin intermediul altor proiecte. Acestea au constat în valorificarea contractelor publicitare încheiate pentru celelalte site-uri administrate de Asesoft Net: InfoPortal.ro, Autoraid.ro, Filmoteca.ro şi Bascalie.ro.

„Ne-am adaptat la mediul de afaceri nou creat, adoptând atât strategii intensive, cât şi extensive de creştere, date fiind provocările înregistrate în plan local, dar şi la nivel internaţional”, declară Arthur Rădulescu, director general Asesoft Net.

În plus, 2009 a fost anul extinderii reţelei ShopMania, prin adăugarea Cehiei şi Slovaciei în portofoliu, ceea ce înseamnă prezenţa actuală a portalului în 26 de state.

Comparatorul de preţuri a înregistrat anul trecut în România un trafic mediu de aproximativ 80.000 de utilizatori unici/zi şi de peste 300.000 de vizitatori unici pe zi în întreaga reţea.

„Dacă în România veniturile obţinute din vânzarea de spaţiu publicitar pe site-ul ShopMania.ro s-au menţinut la un nivel constant, în celelate 25 de ţări, în care portalul este prezent cu versiuni customizate, site-ul a înregistrat creşteri ale veniturilor, ajungând chiar la dublarea încasărilor în state precum Franţa, Italia şi Marea Britanie”, adaugă Arthur Rădulescu.

Estimări pentru 2010

Pentru 2010, Asesoft Net estimează că piaţa de servicii online va continua dezvoltarea, o importanţă sensibil crescută urmând a o avea zona de mobile apps (aplicaţii mobile), dată fiind creşterea volumului de dispozitive tip smartphone care facilitează accesarea şi utilizarea Internetului prin intermediul telefoanele mobile.

„Estimăm în continuare o creştere a cifrei de afaceri Asesoft Net cu 15 - 20%, în condiţiile în care investiţiile în ShopMania se vor menţine la un nivel similar celui din 2009. Considerăm că există în continuare o zonă neacoperită pe partea de servicii online şi, de asemenea, vedem un potenţial şi pe partea de aplicaţii pentru telefoanele mobile, unde este posibil să lansăm anumite proiecte in cursul acestui an”, declară Arthur Rădulescu.