hit.ro  »  Stiri  »  Comunicate de presa  »  AOC si Philips Monitors fac progrese remarcabile in procesul de sustenabilitate, confirmate de certificarea EPEAT Climate+

AOC si Philips Monitors fac progrese remarcabile in procesul de sustenabilitate, confirmate de certificarea EPEAT Climate+

calendar_month 28 Nov 2023, 13:05


MMD, unul dintre cele mai importante companii de tehnologie din lume, partener licentiat al brandurilor pentru Philips Monitors si AOC, unul dintre cei mai importanti producatori de ecrane, anunta obtinerea certificarii EPEAT Climate+. Logo-urile celor doua branduri sunt afisate acum in mod proeminent pe pagina web EPEAT, o recunoastere a rolului important pe care il ocupa in domeniul tehnologiei ecologice. Aceasta certificare reconfirma dedicarea companiilor pentru dezvoltarea de produse de inalta performanta care respecta standarde stricte de mediu.
 
In fata evolutiei accelerate a crizei climatice din prezent, exista o nevoie urgenta de solutii inovatoare in toate sectoarele, in special in sectorul tehnologiei informatiei si a comunicatiilor (TIC). Provocarea urgenta de a conserva mediul inconjurator necesita actiuni imediate atat din partea producatorilor, cat si a consumatorilor.
 
Certificarea EPEAT Climate+: un nou punct de referinta

Certificarea EPEAT Climate+ pozitioneaza monitoarele AOC si Philips ca lideri al eforturilor de a produce electronice sustenabile. Procesul de certificare, supervizat de Consiliul Global al Electronicii (GEC), necesita respectarea unor criterii stricte care asigura faptul ca produsele sunt proiectate si fabricate cu o atentie deosebita acordata reducerii amprentei de carbon si atenuarii schimbarilor climatice. EPEAT Climate+ reuneste producatorii care au produse inregistrate EPEAT ce au obtinut desemnarea EPEAT Climate+.
 
Cerinte necesare pentru ca un produs sa obtina desemnarea EPEAT Climate+

Pentru a obtine desemnarea EPEAT Climate+, produsele trebuie sa indeplineasca mai multe criterii cheie, reflectand o abordare cuprinzatoare a sustenabilitatii:
 
1. Informatii publice si verificate de terti privind emisiile de gaze cu efect de sera ale produselor: informatii transparente si verificate privind emisiile de gaze cu efect de sera ale produselor.

2. Procese de fabricatie in amonte eficiente din punct de vedere energetic: procese de fabricatie care acorda prioritate eficientei energetice.

3. Obiective de reducere a emisiilor de GES bazate pe date stiintifice: angajament fata de obiective fundamentate stiintific pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera.

4. Aprovizionarea cu energie regenerabila: utilizarea surselor de energie regenerabila in fabricarea produselor.

5.  Standardele de eficienta energetica a produselor: respectarea unor standarde ridicate de eficienta energetica a produselor.
 
Aceste criterii, elaborate in colaborare cu un spectru larg de parti implicate, inclusiv producatori, oameni de stiinta, factori de decizie politica si sustinatori ai sustenabilitatii, sunt concepute pentru a se asigura ca produsele indeplinesc cele mai inalte standarde de decarbonizare din industrie.
 
Un angajament real pentru sustenabilitate

Certificarea nu recunoaste doar designul ecologic al produselor, ci si practicile responsabile ale companiilor care le fabrica. Expertii de verificare din partea unor terti, aprobati de GEC, garanteaza ca au fost indeplinite toate criteriile climatice necesare, adaugand un nivel semnificativ de credibilitate desemnarii EPEAT Climate+.
 
Impactul asupra consumatorilor si asupra mediului

Aceasta certificare este semnificativa in contextul actual in care consumatorii sunt din ce in ce mai constienti de impactul alegerilor lor asupra mediului. Aceasta ii ajuta pe cumparatori sa identifice rapid produsele tehnologice care sunt proiectate si fabricate cu gandul la atenuarea schimbarilor climatice, contribuind astfel la efortul colectiv de a atenua criza climatica. Realizarea AOC si Philips Monitors le permite consumatorilor sa ia decizii in cunostinta de cauza, selectand produse care se aliniaza cu valorile lor de responsabilitate fata de mediu.
 
"Credem cu tarie ca sustenabilitatea este unul din factorii cruciali ai succesului nostru si ne ofera oportunitatea de a ne folosi abilitatile, expertiza si relatiile din industrie pentru a crea un viitor mai bun pentru societate si pentru mediul in care traim cu totii. Dorim sa multumim Consiliului Global al Electronicii pentru lansarea noii certificari a produselor desemnate EPEAT Climate+, care va facilita producatorilor precum Philips si AOC sa introduca pe piata produse mai sustenabile", precizeaza Kevin Yang, Technical Product Lead EU | Global Product Manager at Philips / AOC Monitors & IT.
 
Progresul catre un viitor mai verdeObtinerea de catre AOC si Philips Monitors a certificarii EPEAT Climate+ marcheaza un pas important in drumul catre sustenabilitatea mediului. Aceasta demonstreaza o abordare proactiva a integrarii sustenabilitatii in produsele lor si reflecta angajamentul fata de bunastarea mediului si a utilizatorilor.

 

Sondaj

Folositi internetul pentru: