hit.ro  »  Stiri  »  Comunicate de presa  »  AnyRAN de la Nokia extinde optiunile pentru implementarea comerciala a Cloud RAN

AnyRAN de la Nokia extinde optiunile pentru implementarea comerciala a Cloud RAN

calendar_month 26 Feb 2024, 14:30


Vizeaza intreprinderile cu partenerii Cisco, Hewlett Packard Enterprise si Microsoft

Nokia a anuntat astazi ca solutia sa Cloud RAN va fi disponibila comercial in 2024, dupa finalizarea cu succes a mai multor teste din intreaga lume cu furnizori de hardware, companii la scara web si producatori de chipset-uri.

Abordarea anyRAN de la Nokia permite o tranzitie rapida la medii hibride de Cloud RAN si RAN special concepute, asigurand performanta constanta si interoperabilitate cu software-ul comun si arhitectura de accelerare In-Line.

Nokia a anuntat, de asemenea, lansarea anyRAN pentru intreprinderi in parteneriat cu Cisco, Hewlett Packard Enterprise si Microsoft, care va vedea companiile oferind solutii wireless private clientilor intreprinderi.

Nokia a finalizat teste globale cu ecosistemul sau de parteneri din industrie pentru a le permite clientilor sai sa construiasca retele Cloud RAN pregatite pentru viitor, care inlatura complexitatea si asigura deschiderea si flexibilitatea. Aceasta inseamna ca operatorii de telefonie mobila si intreprinderile pot alege orice server si mediu cloud, inclusiv stratul Containers-as-a-Service (CaaS), arhitecturile de procesare de nivel superior si furnizorii de hardware de server asociati fara blocarea furnizorului.

La baza acestui lucru se afla arhitectura de accelerare In-Line de inalta performanta si eficienta energetica a Nokia, care se integreaza perfect cu toate infrastructurile de cloud sau servere de top. Nokia a efectuat deja cu succes apeluri de date 5G end-to-end (apeluri de nivel 3) in configuratii cu mai multi furnizori.

Abordarea flexibila anyRAN de la Nokia sustine orice mediu construit special, hibrid sau Cloud RAN, ajutand clientii sa-si puna in functiune serviciile Cloud RAN mult mai rapid.  

AnyRAN pentru intreprinderi de la Nokia ofera mai multe optiuni si flexibilitate pentru intreprinderi prin colaborarea cu cei mai buni integratori de sistem din clasa si furnizori de solutii de baza cloud, alaturi de furnizarea portofoliului de acces radio AirScale de la Nokia pentru a se potrivi cerintelor lor specifice.

Prin pre-impachetarea acestor solutii impreuna, operatorii de telefonie mobila si intreprinderile vor beneficia de o implementare mai rapida datorita testarii ample de interoperabilitate cu furnizorii de baza. De asemenea, colaborarea va permite Nokia sa sprijine retelele furnizorilor de baza si ecosistemele acestora, precum si sa ofere acces la noi segmente si piete. Miscarea urmareste, de asemenea, sa accelereze adoptarea 5G in sectorul intreprinderilor si sa sprijine industriile in transformarea lor digitala.

Tommi Uitto, presedinte al retelelor mobile la Nokia, a declarat:  „Anul trecut, am lansat anyRAN pentru a oferi clientilor nostri mai multa flexibilitate cu Cloud RAN si de atunci am facut pasi uriasi in transformarea Cloud RAN intr-o realitate comerciala prin finalizarea a numeroase proiecte pilot si teste cu industrie mai larga. Acum ne extindem acoperirea catre wireless privat, oferind mai multe optiuni de baza cu partenerii nostri din industrie.

Solutiile RAN de inalta calitate si fiabile sunt esentiale pentru ca intreprinderile sa isi sustina misiunea si aplicatiile critice pentru afaceri si sa permita cresterea afacerii. Puterea parteneriatelor noastre din industrie inseamna ca putem stimula eficienta, inovatia, deschiderea si scalarea, oferind impreuna un avantaj competitiv operatorilor si intreprinderilor care adopta Cloud RAN.”Imbunatatiri ale portofoliului Nokia AirScale

La Mobile World Congress 2024, Nokia isi va prezenta liderul radio prin imbunatatiri aduse portofoliului sau complet de produse AirScale. Aceasta va include noi radiouri care accepta benzi si latime de banda suplimentare, precum si noi carduri plug-in ultra-performante pentru produsele sale de banda de baza lider pe piata.

Nokia va prezenta, de asemenea, cele mai recente evolutii impreuna cu partenerii sai cei mai buni din clasa, pentru a face din anyRAN cea mai flexibila si mai deschisa oferta RAN de pe piata.

Demonstratii suplimentare vor fi incluse si pe standurile partenerului nostru. Vizitati Sala 3 pentru a experimenta solutiile tehnologice de varf ale Nokia.

 

Sondaj

Ce placa video aveti?