ANAT se pregateste de alegeri intr-un spirit fair play
3/36336
calendar_month 14 Mar 2024, 14:20


► Alin Burcea si Adrian Voican vor candida pentru functia de presedinte

► Un numar record de candidati pentru Consiliul Director al ANAT

Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism din Romania (ANAT) anunta ca pe 12 aprilie, la hotelul ”Marshal Garden” din Bucuresti, vor avea loc alegerile pentru noul presedinte si pentru noul Consiliu Director al organizatiei, pentru perioada 2024-2026.

Conform statutului, actualul presedinte Dumitru Luca nu mai poate candida, fiind la finalul celui de-al doilea mandat, insa si-a exprimat disponibilitatea de a ramane in componenta viitorului Consiliu Director pentru a contribui la finalizarea principalelor proiecte pe care le-a coordonat.

In Consiliul Director al ANAT sunt 17 locuri, dintre care unul pentru presedinte, 5 pentru presedintii de regiuni si 11 pentru membrii Consiliului. Pentru cele 11 locuri ale Consiliului Director sunt 23 de candidati care doresc sa-si asume doi ani de munca pentru breasla agentiilor de turism. Ca atare, merita mentionati cu totii. Pentru functia de presedinte ANAT vor candida Alin Burcea, prim vicepresedinte ANAT si presedinte Paralela 45 si Adrian Voican, vicepresedinte ANAT si presedinte BIBI Group4Travel. Alaturi de acestia, pentru Consiliul Director vor mai candida: Iosif-Cristian Vlad (Paralela 45 Fagaras), Claudiu-Andrei Chirilov (Laguna Tour), Nicolae-Catalin Hazaparu (Travel Plaza), Aurelian-Marius Marin (Paradis Tours), George-Alin Patru (Travis Tourism), Dumitru Luca (Corali Holidays), Constantin Dan Anghelescu (La Piovra Turista), Valeriu-Claudiu Stefan (Velmar Dreams), Mircea-Felix Spatar (Paralela 45 Satu Mare), Lucian Boronea (Accent Travel & Events), Diana Ilut (Sfara Tours Baia Mare), Rodin-Lucian Malacea (Paralela 45 Medias), Florin-Cristinel Tancu (Weco-Travel), Stefan Leontin Joos (Christian Tour), Ovidiu Tudor (Exact Tours), Gheorghe-Emil Marginean (Karpaten Turism), Corina Martin (Mistral Tours & Events), George-Marius Cioceanu (Travel Fuse), Stefan-Andrei Necula (Litoralul Romanesc), Eduard-Constantin Cazacu (Eddie’s Travel) si Lucian Badircea (IRI Travel).

De asemenea, sunt membri ai Consiliului Director presedintii Consiliilor Regionale ANAT care au fost deja alesi la inceputul anului: Flaviu Virca (Air Fla Sibiu) – Regiunea Centru, Dorina Popescu (Gorj Turism Targu Jiu) – Regiunea Sud-Vest, Cristian Barhalescu (Icar Tours Constanta) – Regiunea Sud-Est, Dumitru Nanescu (Inter Tour Bacau) – Regiunea Nord-Est si Mihaela Patentasu (KMD Travel) – Regiunea Bucuresti-Ilfov.

”Forta si imaginea ANAT pot sa creasca! Trebuie sa scoatem rapid cateva legi importante pentru industria turismului, pe care le am in lucru: FONDURILE DE GARANTARE PENTRU AGENTII SI BILETE DE AVION, Modificarea Ordonantei nr. 2, care ne reglementeaza activitatea, bonusarea reala a fiecarui turist adus in Romania, un Fond serios de promovare a Romaniei, de minim 10 milioane de euro pe an, activarea Organizatiilor de Management al Turismului (OMD), cofinantarea targurilor de turism din Romania. FAPTE, NU VORBE, ar putea fi sloganul meu”, declara Alin Burcea, presedinte-fondator ANAT, actual prim vicepresedinte ANAT si candidat la functia de presedinte ANAT.

”Viziunea mea, ca viitor presedinte ANAT, este sa formam o echipa de adevarati profesionisti pentru proiecte de viitor, un  hub de excelenta pentru toti cei care vin cu energie si cu idei inovatoare. Vremea individualitatilor solitare a trecut. Acum e timpul echipelor sudate si performante. Avem nevoie de implicare si mandatul meu va fi dedicat tranzitiei spre noua generatie de leaderi. ANAT va fi o punte intre experienta seniorilor si curajul “lupilor tineri” care cresc sub ochii nostri. Voi sustine proiecte care aduca agentiilor de turism acces la  fonduri si know how pentru digitalizare si dezvoltare sustenabila. Cred in parteneriate bazate pe respect cu celelalte organizatii publice si private, din tara si din lume. Sunt Adi Voican si candidez pentru prima data pentru functia de presedinte. Deviza mea este: ”ANAT - mai aproape de TINE!”, declara Adi Voican, actual vicepresedinte ANAT si candidat la functia de presedinte ANAT.  ANAT are in fata un an dinamic, mai ales ca intre 13 si 15 iunie, Brasov si Poiana Brasov vor gazdui conferinta ECTAA (Asociatia Europeana a Agentiilor de Turism si Turoperatorilor). Evenimentul va constitui cel mai important summit al profesionistilor din turism gazduit de Romania in ultimii 17 ani si va reuni aproximativ 50 de reprezentanti ai conducerilor asociatiilor nationale europene de profil, care grupeaza aproximativ 80.000 de tour-operatori si agentii de turism din Europa si din alte tari cu traditie in turism.  

”Ma bucur ca interesul pentru evenimentul anului in cadrul Patronatului ANAT, alegerile pentru noua conducere,  a ajuns  la cote maxime. Avem doi candidati experimentati la presedintie, dar cu profile total diferite.  Avem validate peste 20 candidaturi pentru 11 locuri eligibile in Consiliul Director – membrii nostri chiar au de unde alege. Anticipez un numar record de participanti la Adunarea Generala din 12 aprilie, dar si de voturi exprimate prin corespondenta. Din fericire, la noi nu e ca in politica, nu vor cantari prea mult promisiunile ci, mai degraba, realizarile concrete ale celor care au mai facut parte din structurile de conducere si asumarea de proiecte “cu mandatul pe masa” a celor nou veniti.  Nu in ultimul rand, diplomatia este esentiala pentru fiecare din membrii noii echipe – vor fi dialoguri solicitante cu autoritatile centrale si locale, proiecte comune cu alte structuri patronale, profesionale sau confederative. Contez pe responsabilitatea celor care si-au depus candidaturile. Doresc, ca orice alt membru, sa aflu ce proiecte isi asuma fiecare si apoi sa vad ca isi aloca suficient timp si energie spre a le pune in practica”, declara Dumitru Luca, presedinte ANAT.

Cei zece presedinti ANAT de pana in prezent au fost Alin Burcea, presedinte fondator (1990-1993, respectiv 2016-2018), Cornel Gaina (1993-1998, 2000-2004), Marcel Badescu (1998-2000, presedinte de onoare intre 2002 si 2013), Lucia Nora Morariu (2004-2006, 2013-2015), Gheorghe Fodoreanu (2006-2007), Dragos Anastasiu (2007-2009), Corina Martin (2009-2013), Aurelian Marin (2015-2016), Nicolae Demetriade (2018-2020) si Dumitru Luca (2020-2024).