hit.ro  »  Stiri  »  Comunicate de presa  »  AMD ofera cea mai puternica platforma desktop creata vreodata

AMD ofera cea mai puternica platforma desktop creata vreodata

calendar_month 29 Apr 2010, 11:54
AMD anunta disponibilitatea imediata a noului procesor AMD Phenom II X6 si a chipset-ului AMD 890FX, ce inaugureaza o noua era pentru efectele vizuale si divertismentul 3D. Utilizatorii pasionați de divertisment 3D si capabilitati multi-monitor pot beneficia acum, la un pret accesibil, de performantele unui procesor cu sase nucelee si de capabilitatile premiatei serii grafice ATI Radeon HD 5000. Ziua de astazi pune in lumina disponibilitatea celui mai performant procesor AMD, modelul AMD Phenom II X6 1090T Black Edition, cel mai rapid procesor desktop AMD creat vreodata.

“Cu ajutorul procesoarelor AMD Phenom II X6, utillizatorii competitivi pot construi un sistem incredibil, capabil sa le ofere divertisment total si putere bruta in crearea de conținut media,” a declarat Bob Grim, director Client Platform Marketing la AMD. “AMD raspunde cererilor de sisteme desktop PC cu performante si optiuni de varf, la un pret accesibil.”

Procesorul AMD Phenom II X6 detine noua tehnologie Turbo CORE ce transfera performanta catre trei nuclee dedicate ce opereaza la frecvente ridicate. Procesorul AMD Phenom II X6 poate face trecerea in modul Turbo pentru jocuri pretențioase sau software de productivitate ce necesita doua sau trei nuclee, sau la modul de operare pe 6 nuclee pentru cerinte foarte ridicate de procesare, precum crearea de continut sau aplicatii 3D.

Procesoarele AMD Phenom II X6 sunt compatibile cu placile de baza pe soket AM3 si AM2+ prin intermediul BIOS adecvat, transformand acest procesor intr-un upgrade simplu de realizat. Cu ajutorul noului AMD OverDrive 3.2.1, pasionatii PC pot regla performantele sistemului, particulariza setarile, si optimiza performantele memoriei pentru cele mai noi platforme AMD, cu cele mai recente procesoare AMD Phenom II X61.

Chipset-ul AMD 890FX este principalul complement pentru procesoarele AMD Phenom II X6, ce ofera suport pentru tehnologia ATI CrossFireX și premiata tehnologie multiple-display ATI EyeFinity 2, si este capabil sa sustina pana la patru placi grafice ATI Radeon HD.

Toate componentele necesare pentru a construi un sistem AMD complet care sa includa procesorul AMD Phenom II X6 pot fi cumparate la un pret mai mic decat cel al unui singur procesor pe 6 nuclee de la competitie3.

AMD 890FX cu chipset-ul SB850 include cele mai noi interfete SATA 6Gb/s, Gigabit Ethernet, tehnologie HyperTransport 3.0, si PCI Express® generatia 2.0. Cele mai multe placi de baza AMD 890FX ofera SuperSpeed USB 3.0, sincronizare rapida si transfer pentru fisierele media digitale pe noua generatie de dispositive USB 3.0 

Sondaj

Care este prima versiune de Windows pe care ati folosit-o?