Allview Solar Energy finalizeaza intr-un termen scurt instalatiile fotovoltaice de pe cladirile unui renumit hypermarket din Romania
3/36715
calendar_month 20 Mai 2024, 16:25


Allview Solar Energy, divizia specializata in solutii de energie verde a companiei Visual Fan SA (simbol bursier ALW), anunta finalizarea cu succes a instalatiilor fotovoltaice construite pentru o companie multinationala, pe cladirile unui renumit hypermarket din Romania. Cele trei centrale fotovoltaice, cu o putere totala de 1,54 MWp, au fost proiectate, instalate si configurate in aproximativ 2 luni, in localitatile Baia Mare, Satu Mare si Pitesti.

 Proiectul Full EPC a constat in prestarea tuturor serviciilor de proiectare si executare a lucrarilor, inclusiv activitati de inginerie, achizitie de echipamente si materiale, precum si executia lucrarilor de constructii si montaj, pentru implementarea la cheie a instalatiilor fotovoltaice.

"Suntem mandri de echipa noastra si de toate realizarile remarcabile pe care le-am obtinut in domeniul energiei solare. Succesul acestor proiecte majore este rezultatul muncii si dedicarii echipei noastre de specialisti, formata din ingineri, manageri de proiect, tehnicieni, proiectanti, si alti profesionisti implicati. Ne angajam sa continuam sa aducem inovatie si excelenta in industria energiei regenerabile si sa contribuim la construirea unui viitor sustenabil pentru toti." – a declarat Lucian Peticila, CEO Visual Fan SA.

Aceste proiecte de autoconsum sunt realizate exclusiv cu echipamente de inalta calitate, provenite de la producatori de renume din industria solara:

- Panouri fotovoltaice Tier-1 Longi, distribuite eficient pe structurile de suport, pentru a minimiza pierderile de curent continuu si a maximiza productia de energie solara.

- Invertoare Huawei, recunoscute pentru performanta, fiabilitate si eficienta.

- Structuri de sustinere K2 Germania, proiectate pentru a oferi stabilitate si rezistenta in fata conditiilor meteorologice variate. Aceste structuri includ elemente de lestare si sunt dotate cu componente de protectie pentru suprafata de montaj, mentinand integritatea membranei hidroizolatoare din PVC.

- Statii meteo care faciliteaza monitorizarea performantei sistemului, optimizarea productiei de energie si reducerea costurilor operationale.

- Sisteme avansate de monitorizare si gestionare a invertoarelor, ce permit controlul comunicatiilor si inregistrarea datelor in timp real.

- Cabluri electrice de cupru, dimensionate corespunzator pentru a minimiza caderea de tensiune si a mentine o temperatura de operare scazuta, contribuind astfel la prelungirea duratei de viata a conductorilor.

- Tablouri electrice de curent alternativ si continuu, echipate cu componente de inalta calitate de la ABB, EATON, SCHRAK, SCHNEIDER, care garanteaza eficienta si siguranta functionarii sistemului.

Cu o expertiza vasta in domeniul energiei solare, divizia Allview Solar Energy a companiei Visual Fan ofera solutii complete si personalizate pentru construirea oricarui tip de centrala fotovoltaica. De la proiectare si implementare pana la servicii post-implementare, cum ar fi garantie extinsa, instruire, monitorizare a sistemului si mentenanta, compania asigura performanta si durabilitatea fiecarui proiect. Compania a instalat peste 500 de sisteme fotovoltaice, dispune de stocuri permanente de panouri solare (peste 7MW) si invertoare (peste 600 de bucati) si foloseste echipamente de la furnizori de renume mondial precum Trina, Longi, Jinko, Fronius, Huawei, Growatt, K2 Germania, ABB, Eaton, Schrak, Schneider, ZeroFire si altii, pentru a raspunde oricaror cerinte si pentru a oferi solutii de top in domeniul energiei solare.Listata in piata AeRO a Bursei de Valori Bucuresti, la 26 iulie 2021, Visual Fan SA urmareste sa foloseasca instrumentele pietei de capital pentru finantarea strategiei de dezvoltare, atat pe plan intern, cat si international, avand in prezent, o capitalizare bursiera de aproape 100 milioane de lei.