Achizitia CoolTera Ltd. de catre Vertiv creste portofoliul de racire cu lichid al companiei
3/35691
calendar_month 07 Dec 2023, 12:10


Acest acord va consolida capacitatile Vertiv de a sprijini implementarea AI la scara larga

Vertiv (NYSE: VRT), furnizor global de infrastructura digitala critica si solutii de continuitate, a anuntat astazi ca subsidiarele companiei au incheiat un acord definitiv pentru achizitionarea tuturor actiunilor CoolTera Ltd. (CoolTera), furnizor de infrastructura de distributie a lichidului de racire pentru tehnologia de racire cu lichid pentru centrele de date si anumite active, inclusiv anumite contracte, brevete, marci comerciale si proprietate intelectuala de la un afiliat CoolTera.

Fondata in 2016 si cu sediul in Marea Britanie, CoolTera ofera solutii de infrastructura de racire cu lichid si proiecteaza si produce unitati de distributie a lichidului de racire (CDU), retele de fluide secundare (SFN) si colectoare pentru solutii de racire cu lichid pentru centrele de date. CoolTera si Vertiv sunt parteneri tehnologici de trei ani cu implementari multiple la nivel global in centre de date si sisteme de super procesare. Achizitia CoolTera aduce tehnologie avansata de racire, expertiza avansata in domeniu, controale si sisteme, precum si productie si testare pentru cerintele de racire pentru procesarea de inalta densitate portofoliului deja robust de management termic al Vertiv, precum si parteneriate cheie deja existente in industrie in ecosistemul pentru astfel de aplicatii. CoolTera are o experienta dovedita de excelenta in inginerie si servicii puternice pentru clienti, sustinute de o echipa de ingineri care au dovedita o calificare inalta in racirea cu lichid. 

„Aceasta achizitie de tehnologie este in concordanta cu viziunea noastra strategica pe termen lung pentru crearea de valoare si ne consolideaza si mai mult expertiza in solutiile de racire de inalta densitate”, a declarat Giordano Albertazzi, director executiv, Vertiv. „Si, desi pretul de achizitie nu este semnificativ pentru Vertiv, achizitia este esentiala pentru a consolida si mai mult portofoliul nostru de racire cu lichid, sporindu-ne capacitatea de a servi nevoile clientilor nostri din centrele de date globale si consolidandu-ne pozitia si capacitatile de a sustine necesarul de AI pe scara larga."

„A fost o decizie logica sa ma alatur familiei Vertiv”, a spus Mark Luxford, directorul general al CoolTera. „Suntem incantati sa ne alaturam liderului in managementul termic al centrelor de date. Vertiv a demonstrat capacitatea de a scala tehnologiile intr-un ritm necesar pentru implementarea AI. Asteptam cu nerabdare sa lucram ca o echipa pentru a furniza tehnologii de racire cu lichid de ultima generatie la scara pe care o cere industria. Vertiv este bine pozitionat pentru a sprijini cresterea industriei.” 

Achizitia este planificata sa se incheie in al patrulea trimestru din 2023, sub rezerva conditiilor obisnuite de inchidere.