hit.ro  »  Stiri  »  Comunicate de presa  »  Acer a creat seria Aspire Timeline X

Acer a creat seria Aspire Timeline X

calendar_month 06 Apr 2010, 16:42
Pornind de la realizarile generatiei anterioare de laptop-uri Timeline, Acer a creat seria Aspire Timeline X, propunandu-si obtinerea unui nivel superior de performanta, o durata de viata foarte mare a bateriei, conectivitate completa si design extrem de subtire.

Seria originala Aspire Timeline a fost prima care a spart bariera duratei de viata de 8 ore a bateriei. Conceptul Timeline a evoluat si s-a extins, ajungand in acest moment sa fie un punct de referinta in industrie. Noile laptopuri din seria Aspire TimelineX ofera o durata de viata a bateriei de pana la 12 ore si o excelenta putere de calcul, totul integrat intr-un design ultra-subtire.

Eficienta energetica reprezinta conceptul cheie care sustine arhitectura sistemului si design-ul tehnologic al seriei TimelineX. Astfel, componentele si tehnologia utilizata au fost alese pentru a economisi energie si pentru a avea o atitudine responsabila fata de mediu, avand in acelasi timp performante superioare:

- monitoarele LED luminate din spate, combinate cu tehnologia Intel Display Power Savings (iDPST), garanteaza o reducere cu 30% a consumului de energie, dar si mentinerea aceleiasi calitati a imaginii;
- o noua generatie de hard disk-uri asigura consumul redus (cu aproximativ 40% mai mic fata de modelele standard) si, in acelasi timp, o operare mai silentioasa, la temperaturi mai scazute;
- noul sistemul de racire foloseste ventilatoare cu consum redus de energie, pentru a solicita bateria cat mai putin posibil;
- noua familie de procesoare Intel Core™ optimizeaza eficienta in mod automat, adaptand energia disponibila la sarcina de lucru solicitata de utilizator.

Acer Timeline Seria X se bazeaza pe noua familie de procesoare 2010 Intel Core™, oferind performante inteligente pentru muzica, jocuri, fisiere video, filme, fotografii, retele de socializare si alte aplicatii mainstream solicitante. Noile procesoare Intel Core™ i7 si Intel Core™ i5 ofera si tehnologia exclusiva Intel Turbo Boost care accelereaza automat performantele si ajusteaza sarcina de lucru, pentru a oferi utilizatorilor o impulsionare imediata a performantei, atunci cand au nevoie de asa ceva. Noile procesoare se adapteaza la cerintele individuale, putand chiar sa isi opreasca anumite core-uri de procesare, reducand astfel din consumul de energie atunci cand performanta nu este o prioritate.

“Mobilitatea a reprezentat dintotdeauna unul dintre cele mai importante criterii de departajare ale utilizatorilor atunci cand isi achizitioneaza un laptop. Prin noua serie de laptopuri, ne-am propus sa aducem mobilitatea intr-o noua etapa de dezvoltare. Cu ajutorul noilor procesoare inteligente, Acer a creat laptopuri puternice, gata sa faca fata oricaror cerinte si in acelasi timp sa nu faca compromisuri atunci cand vine vorba de durata de viata a bateriei”, a declarat Bogdan Iftemie, Sales Manager Acer Romania.

Oferind diverse modele, de la versiunile ultra-compacte de 25.9 cm (11.6”) si 34 cm (13,3”) pana la cele super-elegante de 35.5 cm (14”) si 39.5 cm (15.6”), familia TimelineX include display-uri Acer CineCrystal format 16:9 si rezolutie 1366X768 HD, pentru a oferi imagini si elemente vizuale incredibile in High Definition, pentru ca utilizatorul sa se poata bucura oriunde de o experienta de vizionare la standard cinematografic. Mai mult, ecranul se deschide intr-un unghi de pana la 165°, ceea ce ofera o libertate deosebita utilizatorilor. in plus, datorita sistemului Dolby Home Theater sunetul este extrem de realist.
Pentru a completa calitatea superioara a sunetului si imaginile de inalta definitie, seria TimelineX a fost dotata cu placi video de ultima generatie, dedicate sau integrate, care sustin Microsoft DirectX 11 pentru imagini HD de exceptie si jocuri. in plus, puteti foarte usor sa navigati, sa organizati, sa va jucati si sa vizionati impreuna cu altii toate fisierele dumneavoastra media, folosind aplicatia Acer Arcade Deluxe™. Aceasta va ofera acces rapid la toate fotografiile, fisierele video si audio, permitandu-va sa va creati slideshow-uri sau playlist-uri, sa convertiti fisiere, sau sa incarcati imagini si video de pe retelele preferate de socializare.Avand mai putin de 25 mm grosime si o greutate intre 1,4 kg (pentru modelul de 11,6”) si 2.4 kg (pentru modelul de 15.6”), aceste laptop-uri reprezinta companionul perfect pentru activitati desfasurate toata ziua. Tastatura Acer FineTip, cu timp de reactie excelent, ofera o experienta noua de utilizare, datorita tastelor mari bine diferentiate. Astfel, apasarile accidentale vor fi mult diminuate. Modelul de 15.6” poate folosi chiar si o tastatura numerica, pentru maximum de confort in activitatile de calcul.

Touchpad-ul este usor concav si sta asezat intr-un cadru argintiu, pentru ca varfurile degetelor utilizatorului sa poata simti mai usor aceste “granite”. in plus, este un dispozitiv care reactioneaza la mai multe gesturi, oferind posibilitati pentru rularea unui document printr-o miscare circulara; zoom la miscarea de “ciupire”; si chiar “rasfoirea” unui document. Navigarea nu a fost nicicand atat de intuitiva.

Familia TimelineX integreaza tehnologii Wireless si Wired de inalta performanta: 3G (optional), conexiune la retea Wi-Fi CERTIFIED, care sustine Acer SignalUp™ cu tehnologia wireless Nplify™, Bluetooth 2.1+ (optional) si Gigabit LAN. Solutia Acer Video Conference, avand incorporat webcam-ul high-definition Acer Crystal Eye de 1.3 MB si microfon, va permite sa mentineti legatura si sa organizati conferinte video de inalta calitate – cu prietenii sau cu partenerii de afaceri.

Seria Timeline X ofera pana la 8 GB de memorie DDR3 pentru o reactie ultra-rapida a sistemului si manevrare usoara a tuturor cerintelor, in regim multitasking. Cat despre stocare, hard disk-urile de capacitate mare ofera spatiul care va gazdui cu usurinta arhiva personala de poze, filme, date in continua crestere, in timp ce un cititor de card multi-in-1 va permite un transfer de date usor si rapid. 

Sondaj

Ce placa video aveti?