AB Systems, producator de etichete inteligente RFID si barcode, estimeaza afaceri de 5,6 milioane Euro in 2023
3/35256
calendar_month 19 Sep 2023, 14:05


• Compania, furnizor de solutii de etichetare RFID si barcode pentru cei mai mari producatori de componente auto, estimeaza o rata a profitului de 15%
    • Exporturile companiei sunt concentrate pe Europa, cu 10,5% din cifra de afaceri, dar si pe Africa, 7,36% sau America de Sud, 0,9%, printre alte teritorii

AB Systems, companie romaneasca producator de etichete smart, lider in ecosistemul de etichetare RFID (Radio Frequency Identification) si barcode pentru domeniul automotive, estimeaza afaceri de 5,6 milioane Euro la finalul acestui an, in crestere cu 7,5% fata de 2022, si o rata a profitului de 15%, din livrarile catre principalii producatori globali de componente pentru industria auto.

„Suntem, la nivel european, in topul companiilor care construiesc solutii tehnice inovatoare in domeniul etichetarii RFID a componentelor auto, iar in momentul de fata propulsam saltul industriei de la etichetarea clasica la cea RFID. Misiunea noastra de a eficientiza procesele repetitive si a automatiza fluxurile jucatorilor majori din industria globala auto este recunoscuta prin solicitarile directe de produse personalizate pe care le primim de la principalii jucatori de pe piata globala a componentelor auto. Mai mult decat atat, expertiza in domeniu ne este confirmata prin faptul ca deseori reproiectam si optimizam solutiile din domeniul etichetarii smart utilizate de producatori. In prezent, peste jumatate din exporturile noastre se axeaza pe Europa, dar cresc promitator si pietele din nordul Africii, cu precadere in Maroc, Egipt si Tunisia, si America de Sud - Paraguay”, declara Daniel Andras, CEO AB Systems.

Exporturile companiei sunt concentrate pe Europa, cu 10,5% din cifra de afaceri, dar si pe Africa, 7,36%, America de Sud, 0,9% sau America de Nord, 0,2%, printre alte teritorii.

RFID este un transfer wireless de date de la si catre o eticheta electronica atasata unui produs, ce permite identificarea unica si rapida a produsului respectiv. Componentele-cheie ale unui sistem RFID includ eticheta smart, hardware-ul si software-ul aferent. RFID are o serie de avantaje fata de alte metode de identificare, cum ar fi codurile de bare - este mai rapid si mai eficient.

Compania va prezenta inovatiile momentului in RFID, axate pe aria automotive. In plus, urmare a expertizei acumulate in proiectarea etichetelor RFID din domeniul automotive, AB Systems abordeaza segmentul retail din perspectiva consumatorului, in cadrul unui eveniment interactiv in Cluj-Napoca, ce va avea loc in 5 si 6 octombrie. Participantii vor putea testa solutiile, dar si interactiona cu echipamentele RFID.

AB Systems, companie romaneasca antreprenoriala cu o istorie de peste 20 de ani de inovatie in ecosistemul RFID, aduce eficienta si solutiile smart in automotive si retail, la nivel european. Cu servicii de etichetare RFID si barcode personalizate jucatorilor de prim rang din industria automotive, AB Systems furnizeaza inovatie pentru companii globale de prim rang, producatori auto si producatori de componente auto. Printre furnizorii care ajuta la dezvoltarea solutiilor eficiente AB Systems se numara Avery Dennison, Keonn si Zebra.