700 de jucatori profesionisti din intreaga lume ajung in aceste zile la Iasi la Campionatul Mondial de Esports
3/35185
calendar_month 21 Aug 2023, 17:10


Romania este reprezetata in competitie de jucatori valorosi, cu rezultate importante in competitiile internationale

Jucatori din toate colturile lumii au inceput sa soseasca la Iasi pentru a se confrunta in finalele Campionatului Mondial de Esports, ce anul acesta au loc in capitala Moldovei, intre 24 august si 3 septembrie.

Primii jucatori au aterizat la Iasi sambata si duminica, acestia venind din Germania, Argentina, Statele Unite si Suedia. Urmeaza ca in aceste zile sa ajunga la Iasi si restul participantilor, un numar total de 700 de jucatori din 120 de tari de pe toate continentele.

Echipele si jucatorii ce vor reprezenta Romania vor ajunge la Iasi pe parcursul acestor zile si vor intra in cantonament.

Jucatorii se vor infrunta, incepand cu 26 august, in competitiile Campionatului pentru titlul de campioni mondiali si premii totale de 500 de mii de dolari: trei competitii pe echipe pentru jocuri de PC, Counter-Strike: Global Offensive, Counter-Strike: Global Offensive Female si Dota 2, doua competitii pentru jocuri de consola, eFootball si Tekken si doua competitii pentru jocuri mobile, PUBG Mobile si Mobile Legends.

“Promisiunea noastra de a pune Iasiul pe harta mondiala a sporturilor electronice se adevereste. Ne bucuram sa-i avem alaturi de noi pe cei 700 de jucatori din intreaga lume care vor cunoaste cultura noastra si vor vorbi despre ea in tarile din care vin, fie ca vorbim de SUA, fie de Suedia sau Australia. Ochii intregii lumi stau atintiti asupra Iasiului, doar tag-ul #IASI2023, folosit pe retelele de socializare, a strans milioane de vizualizari”, a precizat Mihai Chirica, primar al Municipiului Iasi.

Campionatul Mondial de Esports este parte a Digital Throne, un festival de 10 zile, in cadrul caruia vor avea loc, in zona Palatului Culturii din Iasi, o multitudine de activitati conexe si evenimente, precum Comic Con,  talk-uri despre industria de esports, workshop-uri educative si showmatch-uri cu invitati speciali. Festivitatea de inchidere a Digital Throne are loc pe 1-3 septembrie cu o serie de concerte cu unii din cei mai apreciati artisti internationali si locali: Lost Frenquencies, Tom Odell, JP Cooper, Delia, B.U.G. Mafia, Subcarpati si multi altii.

Romania este reprezentata in cadrul Campionatului Mondial de jucatori valorosi, ce au obtinut rezultate importante in competitiile internationale.

Echipa ce va reprezenta Romania la competitia de Dota 2 este condusa de catre Omar “w33” Aliwi, jucator nascut si crescut in Romania, finalist al celei mai mari competitii de esports din lume, The International. Reprezentativa Romaniei de Dota 2, condusa de Omar Aliwi, este compusa din Angel “Flash” Niamtu, Daniel “kaan” Heisu, Radu Ionut “bnc” Musat si Mihai “Cancel” Antonio. 

Cea mai buna jucatoare de CS:GO din lume la ora actuala, romanca Ana Dumbrava, va fi capitana reprezentativei feminine de CS:GO a Romaniei, compusa din Lavinia “Icy” Banica, Melissa “meli” Aylin, Ramona “ratons“ Dodu si Emilia “Emmy” Gratie.

Reprezentantul Romaniei in cadrul competitiei de eFootbal este Adrian Urma, jucator profesionist si fost capitan al echipei AS Roma, semifinalist al editiei de UEFA Euro 2020 dedicat eFootball-ului.

Echipa formata din valorosii jucatori romani ai Nexus Gaming, Blytz, Xellow, Btn, Launx si Sound, se va lupta pentru titlu mondial de CS:GO.Membrii echipei Iconic Crew vor reprezenta Romania in competitia de Mobile Legends. Formata din Bloodz, Prinsx, Kcorei, Bucatti si Jinn, echipa a castigat calificarile nationale, dovedind ca alcatuiesc cel mai puternic squad dedicat acestui joc, dupa multe turnee locale castigate.

In competitia de PUBG Mobile, Romania va fi reprezentata de jucatorii echipei Nexus Gaming, formata din Dorin, Octavian, Exo si Kapahala, care in urma cu cateva luni a devenit vicecampioana eurpeana in cadrul PUBG Mobile Pro League.

Reprezentantul Romaniei in cadrul competitiei Tekken va fi Andrei Lazar, castigator de 3 ori al turneului european Viens On Doz Tekken Weekly.

Programul complet al competitiei va fi anuntat in aceste zile.