18,2 tone de deseuri electrice si electronice colectate la ¬Vanatoarea de monstri¬
1/10691
calendar_month 15 Apr 2010, 19:19
Elevii implicati in proiectul “Vanatoarea de monstri” au colectat, in prima luna de campanie, 18,2 tone de deseuri de echipamente electrice si electronice (DEEE), ceea ce reprezinta o medie de peste 200 de kilograme colectate in fiecare scoala.

Scolile care au colectat, pana in prezent, cele mai mari cantitati de deseuri electrice si electronice (DEEE) sunt:
Grupul scolar Industrial Tehnofrig din Cluj Napoca – 2.341 kilograme DEEE
Grupul scolar Matei Basarab din Craiova – 2.030 kilograme DEEE
Liceul de Informatica stefan Odobleja din Craiova – 1.445 Kilograme DEEE
Colegiul Economic Ion Ghica din Targoviste – 787 kilograme DEEE

Aceste cantitati reprezinta aproape 2.300 DEEE-uri, pentru care elevii au primit coduri de inscriere in concursurile lansate pe site-ul campaniei, www.vanatoareademonstri.ro. Premiile oferite de organizatori in fiecare luna de desfasurare a proiectului sunt un sistem ”Home Cinema” (LCD, DVD Player si sistem de sunet), un laptop si 100 de cartele reincarcabile pentru telefonul mobil.

In ceea ce priveste cantitatea colectata, orasele cu cele mai bune rezultate pentru primele doua saptamani de campanie sunt:
Craiova – 4.090 Kg
Cluj – Napoca – 3.628 Kg
Tulcea – 1.263 Kg

“Suntem foarte multumiti de nivelul de implicare a elevilor si profesorilor, deopotriva. Mai mult decat activitatea de colectare, in sine, aceasta participare este importanta pentru ca va contribui la schimbarea mentalitatilor si a obiceiurilor unei generatii ce va trebui sa-si asume responsabilitatea pentru un mediu mai curat”, a declarat Valentin Negoita, Președintele ECOTIC.

Campania, derulata de ECOTIC impreuna cu Junior Achievement (JARO) sub patronajul Ministerului Mediului si Padurilor si al Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, va continua pana la inchiderea anului scolar. Obiectivul acesteia consta in educarea copiilor in ceea ce priveste reciclarea deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE) si implicarea acestora in activitatea de colectare.

Despre “Vanatoarea de monstri”
Pe parcursul celor trei luni si jumatate de campanie (martie - iunie 2010), elevii inclusi in program vor putea sa aduca la scoala aparate elecrocasnice si echipamente vechi, care vor fi colectate in containerele plasate in curtea scolii, special in acest scop. scolile selectate pentru a participa in program sunt din judetele Braila, Constanta, Galati, Tulcea, Arges, Dambovita, Dolj, Prahova, Bacau, Buzau, Iasi, Neamt, Bihor, Brasov, Cluj, Satu Mare, Bucuresti si Ilfov. La aceasta campanie, aflata la a doua editie, se estimeaza ca vor participa aproximativ 5.000 de elevi din clasele I - VIII, din 90 de școli. Programul va fi coordonat, in fiecare scoala, de cate un profesor care va supraveghea derularea corecta a campaniei.