Care a fost planul B pentru Microsoft si Nokia? De la Surface Phone la Android

de Liviu Petrescu | 16 septembrie 2013

Achizitia diviziei de device-uri Nokia de catre Microsoft a schimbat drastic viitorul ambelor companii. Inainte de a ajunge la o intelegere, ambele companii aveau cate un plan B interesant. Microsoft ar fi urmat sa produca smartphone-uri sub brandul Surface, in timp ce Nokia experimenta cu Android.

Surse interne din cadrul celor doua companii au dezvaluit planurile abandonate odata cu achizitia de 5,4 miliarde euro. Proiectele secrete ale Microsoft si Nokia au fost deconspirate doar odata cu abandonarea lor. Gigantul IT crease deja prototipuri pentru un Surface Phone, iar Nokia avea in plan lansarea de smartphone-uri Android in 2014.

Microsft Surface Phone

Inainte de a achizitiona departamentul de device-uri si servicii al Nokia, conducerea Microsoft era foarte ingrijorata de dominanta Nokia in segmentul Windows Phone si interesul scazut din partea unor producatori ca Samsung si HTC pentru sistemul de operare. Daca Nokia ar fi abandonat WP, Microsoft avea deja prototipuri pentru a incepe sa produca telefoane inspirate de designul tabletelor Surface.

Esecul Windows Phone ar fi insemnat trecerea la Android pentru compania finlandeza. Reprezentantii ei sugerasera deja aceasta optiune, dar planurile Nokia vizau toate segmentele de piata, de la telefoane foarte ieftine pana la Lumia cu Android. Viitorul telefoanelor Android pare incert odata cu vanzarea diviziei mobile catre Microsoft, dar Nokia s-ar putea reintoarce in cativa ani la productia de smartphone-uri.

Sursa: The Verge

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: achizitie microsoft nokia microsoft surface phone telefoane nokia android
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google