Pierderi de 303 milioane dolari la Yahoo

de Alex Hanea | 28 ianuarie 2009

Compania de servicii onlineYahoo! a inregistrat o pierdere de 303 milioane de dolari in ultimele trei luni din 2008, fata de un profit de 206 milioane de dolari in aceeasi perioada a anului anterior, determinata de mediul de afaceri dificil.

 

yahoo-corp.jpg

 

"Compania a facut investitii importante, aplicand totodata o politica agresiva de reducere a costurilor, fapt ce ne-a ajutat sa contracaram efectele problemelor economice. In aceste conditii, vom fi mai puternici cand cererea pentru publicitate se va imbunatati", a declarat presedintele Yahoo! Carol Bartz.

In perioada analizata, Yahoo! a avut o pierdere operationala de 278 milioane dolari. In acelasi interval din 2007, compania a consemnat un profit operational de 191 milioane de dolari.

Pentru intreg anul 2008, profitul net a totalizat 424 milioane de dolari, in scadere fata de castigul din 2007 de 660 milioane dolari.

"Politica agresiva de administrare a cheltuielilor si raportul echilibrat dintre venituri si cheltuieli ne-au ajutat sa trecem cu bine prin acest mediu economic fara precedent", a precizat presedintele Yahoo!.

Compania estimeaza ca la sfarsitul primului trimestru va avea un profit operational de 75-85 milioane de dolari.

Unii analisti considera ca Yahoo! trebuie sa aplice in continuare programul de reducere a costurilor si sa demonstreze ca-si poate pastra disciplina financiara mai mult de un singur trimestru, inainte ca mediul de afaceri sa revina la normal, potrivit Reuters.

Sursa: Mediafax, Reuters

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google