Cele mai adanci cratere de pe Luna, in imagini

de Bianca Dinu | 21 ianuarie 2009

Primele imagini ale celor mai intunecoase si mai adanci cratere de pe Luna au fost capturate de catre un radar al NASA de la bordul navei indiene Chandrayaan-1, care a fost lansata in spatiu in luna octombrie a anului trecut si despre care ati putut citi si pe Hit.ro.

Imaginile furnizate de radarul Mini-SAR au furnizat date despre interiorul celor mai adanci cratere de pe Luna, ce nu sunt vizibile de pe Pamant.
10264_1.jpg
NASA lucreaza la aceasta initiativa inca de acum trei ani. Desi abia acum au fost facute publice imaginile de pe Luna, ele au fost capturate la jumatatea lui noiembrie 2008 si acopera suprafata unde se gaseste craterul Haworth, aflat la polul sud al Lunii si suprafata vestica a craterului Seares, de la polul nord. Oamenii de stiinta analizeaza in detaliu imaginile si datele oferite de Mini-SAR pentru a cauta depozitele de gheata din interiorul craterelor.

Mini-SAR este unul dintre cele 11 instrumente de inalta tehnologie purtate de sonda spatiala indiana Chandrayaan-1 si unul dintre cele doua contributii sponsorizate ale NASA de pe aceeasi nava. Celalalt instrument este un spectometru care va oferi informatiile necesare pentru ca NASA sa alcatuiasca prima harta de mare rezolutie a intregii suprafete lunare.

Sursa: Science Daily, Nasa.gov

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google