Atentie, se pariaza pe castigatorii premiului Nobel!

de Bianca Dinu | 3 octombrie 2008
In fiecare an, inainte de decernarea premiilor Nobel, o companie specializata in furnizarea de informatii provenite din combinarea expertizelor industriale cu tehnologiile inovative, “anunta” castigatorii prestigioaselor premii.

Analiza, pe care se bazeaza informatiile si previziunile Thomas Reuters Corp., se foloseste de sustinerea si creditele pe care si le ofera cercetatorii unul altuia in ceea ce priveste descoperirile lor. Astfel, se evidentiaza contributia fiecarui om de stiinta in cercetarile din chimie, fizica, medicina sau economie.

Pe baza acestor credite, divizia de Stiinta a companiei a nominalizat 21 de potentiali castigatori ai premiului Nobel.
poza-1.jpg

Cu cat are mai multe credite, cu atat mai folositoare este o descoperire pentru alti oameni de stiinta, sustine David Pendlebury, cercetator in cadrul Thomson Reuters. “In acest fel, ei primesc indicii sustinute despre ceea ce considera comunitatea stiintifica a fi o descoperire foarte importanta”, a spus el.

Prin analizele sale, incepute in anul 2002, Pendlebury a “ghicit” deja 12 castigatori ai premiului Nobel. Dupa previziunile lui, premiile Nobel din acest an vor merge catre cercetatori in chimie, fizica si economie. Printre descoperirile despre care el crede ca vor fi laureate cu prestigiosul premiu se numara: folosirea unei substante chimice produsa de meduze pentru evidentierea unor reactii biologice, descoperirea celui mai subtire material, dovedirea existentei misterioasei materii negre sau traducerea unor teorii economice.

Laureatii premiilor Nobel din 2008 vor fi anuntati in perioada 6 - 13 octombrie. Comitetului Nobel nu dezvaluie niciodata numele care sunt propuse, decat in ziua in care au loc decernarile. Totusi, persoanele in masura sa propuna laureatii pot sa-si dezvaluie preferintele si previziunile.
Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google