Yahoo renunta la 5 la suta din angajati

de Alex Hanea | 22 aprilie 2009

Compania Yahoo! a anuntat ca va renunta la 5 la suta din totalul angajatilor la nivel mondial, pentru a reduce cheltuielile, dupa ce a inregistrat o scadere de 78% a profitului net in primul trimestru (T1) al acestui an, de la 537 milioane dolari in ianuarie-martie anul trecut la 118 milioane dolari.Veniturile companiei s-au cifrat in primele trei luni la 1,6 miliarde dolari, in scadere cu 13% comparativ cu aceeasi perioada a anului anterior.

"Ne-am confruntat in primul trimestru cu probleme pe segmentul de publicitate online , insa suntem increzatori ca Yahoo! va fi bine pozitionata cand afacerile din acest sector isi vor reveni", a declarat, intr-un comunicat, directorul executiv al companiei, Carol Bartz.
Yahoo! a anuntat in octombrie 2008 ca va renunta la 10% din totalul personalului, respectiv 1.500 de angajati, potrivit Reuters. Compania avea la sfarsitul anului trecut aproape 13.600 de salariati la nivel mondial.

Compania precizeaza in comunicatul citat ca va continua sa implementeze masuri de reducere a cheltuielilor , pentru a continua investitiile strategice.

Yahoo! estimeaza pentru al doilea trimestru venituri de 1,4 - 1,6 miliarde dolari si un profit din operatiuni de 80 - 90 milioane dolari.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google