Yahoo! a fost dat in judecata de Belgia

de Bianca Dinu | 4 martie 2009

Tribunalul belgian a condamnat, la inceputul acestei saptamani, compania Yahoo! pentru faptul ca a refuzat sa furnizeze informatii personale ale unor utilizatori suspectati de comitere de fraude pe Internet. 

In cadrul unei anchete asupra unor infractiuni realizate prin conturi si adrese de e-mail Yahoo!, tribunalul belgian a cerut portalului de internet sa comunice datele personale ale escrocilor. Insa compania a refuzat pe motivul ca Yahoo! are statut american, astfel ca acest tip informatii nu vor putea fi dezvaluite decat institutiilor si serviciilor din SUA.

In ciuda argumentelor aduse de Yahoo!, Parchetul belgian considera corecta decizia de a actiona in judecata compania, intrucat serviciile sale sunt disponibile si in Belgia. De asemenea, statul a sustinut ca nu a primit niciodata o reactie asemanatoare din partea celorlalte societati americane ce ofera servicii pe internet, precum Google sau Microsoft.

Yahoo! va fi nevoita sa plateasca 55.000 de euro pentru refuzarea solicitarii, precum si 10.000 de euro pentru fiecare zi care va trece pana isi va schimba pozitia. Grupul american a declarat ca intentioneaza sa faca apel.

Sursa: The Inquirer

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google