WikiLeaks. Inca 1,7 milioane de documente secrete facute publice

de Redactia Hit | 8 aprilie 2013

Controversatul site WikiLeaks a dat publicitatii luni on-line o noua baza de date continand circa 1,7 milioane de documente, care reflecta politica externa a Statelor Unite ale Americii, relateaza agentiile internationale de presa.

De data aceasta este vorba de documente de arhiva referitoare la perioada de la inceputul anului 1973 pana la sfarsitul anului 1976, cand politica externa a SUA era in mare masura determinata de Henry Kissinger, consilier pentru securitate nationala si secretar de stat sub administratiile Richard Nixon (1969-1974) si Gerald Ford (1974-1977).

Dupa cum anunta WikiLeaks, este vorba despre documente care reflecta orientarea diplomatiei americane si relatiile cu diferite tari ale lumii.

Baza de date include telegrame ale ambasadelor SUA, rapoarte cu informatii operative ale serviciilor secrete si corespondenta Congresului cu privire la domeniul politicii externe.

Wikileaks a denumit aceasta baza de date "Biblioteca publica a diplomatiei americane".

Cititi mai mult pe Business24

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: wikileaks aprilie 2013 informatii secrete wikileaks informatii operative servicii secrete Biblioteca publica a diplomatiei americane
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google