Vrem 3D, dar nu vrem sa platim

de Mina Hutterer | 30 septembrie 2009

Consumatorii de divertisment video sunt atrasi mai mult ca oricand de posibilitatea de a vedea programe TV, filme si jocuri in 3D, insa nu sunt la fel de nerabdatori sa si plateasca mai mult pentru a se bucura de noua perspectiva, se arata intr-un nou studiu realizat de In-Stat Digital.

Astfel, studiul a dezvaluit faptul ca 64% dintre consumatori sunt interesati de 3DTV, dar numai 25% au declarat ca ar plati in plus pentru continutul 3D. In plus, cei care au cumparat un Blu-Ray player sunt mai interesati de 3D decat posesorii mai vechilor DVD playere, in conditiile in care piata Blu-Ray (47%) s-a ridicat in 2009 pana aproape de nivelul pietei DVD (53%).

O noua problema care insoteste tranzitia spre 3D disponibil la scara larga este un posibil razboi al formatelor (similar cu conflictul Blu-Ray - HD-DVD). Pentru a evita aceasta situatie, marii jucatori pe piata TV trebuie sa dezvolte un standard 3D comun. The Blu-ray Disc Association, in anticiparea unui potential "boom" 3D, pregateste deja noi standarde sofware, cu lansare pana in 2010.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google