Vrei sa-ti deschizi un blog? Iata cum sa alegi pachetul de gazduire web ideal!

de Redactie Hit.ro | 24 iunie 2022

Vrei sa-ti deschizi un blog? Iata cum sa alegi pachetul de gazduire web ideal!

Daca îti place sa scrii si vrei sa-ti împartasesti gandurile cu alti oameni, un blog reprezinta mijlocul ideal pentru a-ti atinge scopul. Acesta poate fi construit în mai putin de o zi, fara sa fie necesare cunostinte tehnice sau investitii mari de timp. Tot ce trebuie sa faci este sa cumperi un pachet de hosting, iar apoi sa instalezi un sistem de content management. Urmeaza sfaturile de mai jos pentru a putea face alegerea corecta!

Analizeaza masurile de securitate

Desi ai putea crede ca un website de dimensiuni reduse nu va fi atacat deloc, acest lucru este departe de adevar. Securitatea reprezinta un aspect important pentru oricine îsi doreste o prezenta web solida, iar planul tau de hosting trebuie sa fie adaptat la vremurile actuale. Verifica daca dispui în primul rand de back-up automat, pentru a putea restaura datele în cazul în care acestea ajung furate sau sterse. Urmatoarea masura de securitate importanta este protectia DDoS, care îti va apara site-ul de volumele mari de trafic fals. Indiferent de pachetul selectat, este obligatoriu sa-ti instalezi un certificat SSL. Acesta este necesar pentru a marca site-ul tau web drept fiind sigu. De asemenea, va fi benefic pentru criptarea informatiilor confidentiale, daca decizi sa vinzi produse sau servicii mai tarziu.

Asigura-te ca dispui de email personalizat

În clipa în care detii un website, vizitatorii vor dori sa te contacteze. Acestia îti vor da mesaje pentru a-ti propune colaborari, pentru a-ti multumi legat de sfaturile publicate sau pentru a-ti pune întrebari la care sa le raspunzi. Totusi, o adresa Gmail nu este construita pentru discutiile de acest tip si va fi perceputa drept un semn de lipsa de profesionalism. Din acelasi motiv, trebuie sa alegi un pachet de gazduire web care include posibilitatea de a crea un email personalizat. Acesta va avea extensia de tipul @siteulmeu.ro si te va ajuta sa-ti construiesti brandul.

Evita pachetele de gazduire web gratuite

Un blog nu necesita multe resurse pentru a putea fi functional, dar asta nu înseamna ca trebuie sa alegi o gazduire web gratuita. Aceste pachete contin o serie mare de limitari, care fac aproape imposibila administrarea. Spre exemplu, Wix sau Weebly nu îti aduc deloc flexibilitate sau posibilitatea de a-ti transforma cunostintele într-un business. De asemenea, exista reclame si nu ai foarte mult control. Pe un pachet de gazduire clasic vei adauga însa un CMS precum Wordpress, care implica sansa de a-ti construi un site web exact asa cum îti doresti. Calitatea furnizorului reprezinta fundatia pentru un blog solid, iar uptime-ul garantat si viteza de încarcare trebuie sa fie stabile. Din fericire, bugetul limitat nu reprezinta un obstacol.

 

Cum alegi cel mai bun plan pentru blogul tau?

Pe piata exista multe alternative pentru web hosting, dar acestea sunt adresate unor site-uri diferite. Spre exemplu, gazduirea VPS este potrivita pentru afacerile cu un flux mare de trafic. Pe de alta parte, un blog va functiona initial cu un pachet de shared hosting. Aceste planuri sunt ideale pentru cei care îsi doresc o solutie accesibila la pret si care sa ofere functiile de baza.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google