Virusul Wiper - suntem in zorii unui razboi cibernetic?

de Liviu Petrescu | 3 septembrie 2012

Dupa Stuxnet, Flame, Duqu si Gauss, virusul Wiper pare a fi o noua arma creata de americani si israelieni pentru utilizarea impotriva Iranului. Afla care este legatura dintre Wiper si Stuxnet, descoperita de Kaspersky Labs, si care sunt efectele infectarii cu noul virus informatic, potrivit ArsTechnica.

Virusul Wiper, identificat pentru prima oara in aprilie 2012, cand a atacat computerele Ministerului Petrolului din Iran, ar putea fi cea mai noua arma a americanilor si israelienilor impotriva programului nuclear din Iran.

Specialistii de la Kaspersky Lab au descoperit ca aplicatia malware Wiper are o asemanare foarte importanta cu virusul Stuxnet, modul de numire al fisierelor.

Virusul Wiper, nou instrument al ofensivei malware americano-israeliene?

1. Ofensiva malware impotriva Iranului, alimentata de SUA si Israel

Wiper este un nou virus in lunga serie de aplicatii malware ce au avut efecte devastatoare pentru institutii de stat in Orientul Mijlociu.

Complexitatea unor virusi ca Stuxnet si Flame i-a facut pe specialistii antivirus sa declare ca aplicatiile malware nu pot fi opera unor simpli hackeri, ci au fost create avand la dispozitie resurse mai importante. Virusii informatici puternici, folositi pentru a spiona si pentru a distruge aparate conectate la PC-uri, au fost creati in colaborare de autoritatile din SUA si Israel, iar cea mai recenta amenintare pare elaborata pentru a sterge urmele infectiilor precedente.

Virusul Wiper, nou instrument al ofensivei malware americano-israeliene?


Citeste in continuare 1 2 3
Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: wiper malware iran malware sua israel wiper stuxnet flame
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google