Vezi 4 moduri in care internetul poate fi pus la pamant

de Liviu Petrescu | 12 iulie 2012

Tema "caderii" internetului este abordata tot mai des de presa de specialitate, iar cauzele care ar putea duce la o defectiune a retelei mondiale sunt diverse. CNN prezinta 4 moduri in care internetul poate fi pus la pamant, dintre care unul nu poate fi prevenit.

1. Furtuni solare

Cea mai imprevizibila amenintare la adresa internetului, dar si la adresa altor tehnologii dezvoltate in ultimii ani sunt furtunile solare, care pot provoca dezechilibre electromagnetice ce ar putea anihila instant reteaua globala.

4 moduri in care internetul poate fi pus la pamant

Cea mai puternica furtuna electromagnetica ce a fost cauzata de o explozie solara a avut loc in 1859, iar consecintele au fost catastrofale asupra telegrafului. O explozie solara puternica care ar distruge toti satelitii aflati pe orbita planetei este un scenariu optimist. Unul mai pesimist arata ca internetul ar putea fi "prajit" pe loc.

Exemple mai recente de probleme cauzate de furtunile solare includ oprirea alimentarii cu energie electrica a orasului canadian Quebec in 1989 si caderea a 80% din comunicatiile prin pager la nivel mondial, in 1998.


Citeste in continuare 1 2 3 4 5
Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: internet blackout cadere internet atac global internet
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google