Vezi 10 solutii pentru schimbarea meniului Start in Windows 8 (Download)

de Liviu Petrescu | 29 octombrie 2012

Interfata complet noua adusa de Windows 8 va pune probleme multor utilizatori ai sistemului de operare. Fara un tutorial serios, multi cumparatori ai Windows 8 ar putea avea o experienta frustranta la inceput. Problema principala pare a fi disparitia meniului Start din interfata de desktop a sistemului de operare Microsoft. Daca nu vrei sa risti o perioada de acomodare cu Windows 8, ai la dispozitie deja numeroase aplicatii gratuite pentru optimizarea OS-ului. Vezi 10 solutii pentru schimbarea meniului Start in Windows 8.

1. StartMenu8

Pentru utilizatorii ce nu sunt dispusi sa renunte la meniul Start clasic din Windows 7, StartMenu8 poate fi cea mai buna solutie dupa instalarea Windows 8.

Designul familiar si usurinta de utilizare sunt avantajele principale pentru cei ce nu vor sa se piarda in optiuni de customizare avansate.

Meniul Start este insa perfect integrat in sistemul de operare, pana la functionalitatea tastei Win. Cea mai mare problema a StartMenu8 tine de absenta posibilitatii de cautare a aplicatiilor moderne din Windows Store direct in casuta de cautare din meniu.

Vezi 10 solutii pentru schimbarea meniului Start in Windows 8 (Download)

Descarca StartMenu8

2. Pokki pentru Windows 8

Aplicatia Pokki este poate cea mai eleganta si mai versatila solutie pentru meniul de start Windows 8. Dezvoltatorii Pokki au inclus chiar si optiunea de pornire direct in modul desktop alaturi de eliminarea altor functii poate nedorite din Windows 8, ca meniurile ce apar cand cursorul ajunge in colturile ecranului.

Pokii pentru Windows 8 include si alte aplicatii gratuite Pokki, ca cele pentru Facebook si Twitter, alaturi de un panou de notificari pentru aceste servicii web. Cautarea vizeaza atat elementele locale, cat si optiunea de cautare online, dar aplicatiile moderne nu pot fi accesate direct din meniu.

Vezi 10 solutii pentru schimbarea meniului Start in Windows 8 (Download)

Descarca Pokki pentru Windows 8

3. Win8StartButton

Aplicatia gratuita permite transformarea ecranului de Start in meniu de Start in modul desktop, lucru ce ofera o cautarea rapid in toate aplicatiile, indiferent pentru ce interfata sunt optimizate.

Deocamdata Win8StartButton este disponibil doar in limba germana, iar aplicatia nu include aproape nicio optiune de customizare modului in care arata meniul. O alta problema este legata de functionalitatea butonului Win, care nu raspunde intotdeauna comenzilor utilizatorului.

Daca ceea ce iti doresti cel mai mult de la Windows 8 este noul Start Screen in modul desktop, Win8StartButton poate fi cea mai buna alegere.

Vezi 10 solutii pentru schimbarea meniului Start in Windows 8 (Download)

Descarca Win8StartButton

4. Classic Shell

Alta aplicatie pentru cei ce nu vor renunte la designul din Windows 7, Classic Shell include meniul de Start vechi, alaturi de optiuni de customizare pentru el, dar si pentru Windows Explorer.

Aplicatia ofera trei tipuri diferite de meniu, inclusiv Windows Classic si Windows XP, alaturi de mai multe skin-uri si optiuni diferite pentru aspectul butonului rotund de Start.

Versatilitatea aplicatiei poate fi insa umbrita de optiunile avansate de customizare, nu tocmai prietenoase pentru utilizatorii cu mai putina experienta.

Vezi 10 solutii pentru schimbarea meniului Start in Windows 8 (Download)

Descarca Classic Shell

5. Start Menu Modifier

Utilizatorii care vor sa imbine ambele experiente Windows 8, desktop si noua interfata, pot opta pentru Start Menu Modifier, care miscoreaza noul Start Screen pentru desktop.

Utilizatorii pot alege marimea si locul de plasare al interfetei pentru aplicatiile moderne, iar meniul poate fi accesat de pe orice ecran in configuratiile multi-monitor.

Usor de folosit, aplicatia are o singura bila neagra: nu permite setarea unei densitati a pixelilor aleasa de utilizator.

Vezi 10 solutii pentru schimbarea meniului Start in Windows 8 (Download)

Descarca Start Menu Modifier

6. Revel Bring Back

Meniul propus de Revel Bring Back este perfect integrat in designul Windows 8 si include o functionalitate complexa, similara cu noua interfata, dar intr-o singura optiune de culoare: alb.

Tasta Win poate fi optimizata pentru diverse functii. Aplicatia include si numeroase alte optiuni de customizare, dar functia de cautare nu se ridica intotdeauna la inaltimea asteptarilor create de elementele grafice deosebite.

Start W8 (2)

Descarca Revel Bring Back

7. Spesoft Windows 8 Start Menu

Cel mai simplu meniu Start pentru Windows 8 este oferit de aplicatia Spesoft, ce propune un design similar meniului din Windows 7, fara prea mult optiuni de optimizare.

Functionalitatea vechiului meniu este completa, insa aceasta aplicatie nu este recomandata celor care vor sa experimenteze si sa imbunatateasca singuri optiunile din meniu. Functia de cautare nu ofera ca rezultate si aplicatiile din noul Start Screen.

Start W8 (2)

Descarca Spesoft Windows 8 Start Menu

8. ViStart

Optiune intemediara intre un meniu ce nu poate fi modificat deloc si o aplicatie versatila, ViStart include si poza de profil in meniu, alaturi de functii importante ca Enable Auto-Click, si stabilirea comenzii pentru tasta Win.

Aplicatiile moderne nu pot fi insa gasite din campul de cautare al meniului, iar butonul de start este cel din Windows 7 si nu poate fi modificat cu nimic. In plus, este ascuns atunci cand cursorul mouse-ului atinge coltul ecranului din stanga jos.

Start W8 (2)

Descarca ViStart

9. Start Menu X

Singura aplicatie ce include optiuni de modificare a marimii elementelor grafice, Start Menu X ofera o multitudine de skin-uri si posibilitatea de a alege dintre diferite butoane de Start.

Comanda tastei Win nu poate fi modificata, dar aplicatia include posibilitatea de cautare direct in modul desktop a aplicatiilor moderne din noul Start Screen.

Optimizarea grafica este prezenta in versiunea gratuita, dar Start Menu X ofera si cateva functii suplimentare contra cost, in versiunea Pro.

Start W8 (3)

Descarca Start Menu X

10. Power8

Functii de optimizare sunt excelente in meniul oferit de aplicatia Power8, care ofera un numar mare de scurtaturi utile pentru utilizatorii Windows 8.

Butonul de start poate fi modificat chiar si cu poze alese de utilizator, iar aplicatia este complet portabila: nu necesita instalare. Avantajul cel mai mare al meniului Power8 este faptul ca include toate optiunile de power, de la Shutdown pana la Hibernate, iar aplicatia poate si bloca unele functii Windows 8.

Ceea ce aplicatia nu ofera este cautarea complexa, ce include si rezultate dintre noile aplicatii din Start Screen.

Start W8 (3)

Descarca Power8

Sursa: AddictiveTips

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: Descarca burton start windows 8 ecran start windows aplicatii windows 8 interfata windows 8 download start windows 8
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google