Vector Watch, smartwatch-ul cu "radacini" romanesti, a fost lansat la Basel (preturi)

de Redactia Hit | 20 martie 2015

Anul trecut, prin iulie, scriam ca GECAD Group a investit 500.000 de euro intr-un start-up romanesc producator de ceasuri inteligente, cu numele Vector Watch si care avea in momentul respectiv sediul in Bucuresti. Acum aflam, din pacate din presa straina, ca Vector Watch, smartwatch-ul cu radacini romanesti, a fost lansat la Basel, in Elvetia.

CNET a scris, ieri, despre Vector Watch, prezentandu-l ca o incercare curajoasa din partea "unui nou brand de smartwatch-uri din Londra" de a intra pe o piata unde are de luptat cu nume mari din tehnologie.

Precizarea pe care trebuie sa o facem noi este ca investitorul principal in proiect ramane Radu Georgescu (GeCAD), in timp ce fondatorul Vector Watch este Andrei Pitis. Irina Alexandru si Dan Tudose sunt co-fondatori ai companiei.

Cele doua versiuni Vector Watch, Luna (carcasa rotunda) si Meridian (carcasa rectangulara), ofera un design asemenator ceasurilor traditionale, au carcase waterproof, dispun de ecrane monocrom non-touch (controlul se realizeaza cu ajutorul butoanelor fizice) si sistem de operare propriu, mai putin evoluat decat Android Wear sau Tizen.

Ceasurile inteligente Vector Watch dispun totusi de majoritatea functiilor pe care le regasim pe gadgeturile similare: notificari primite de pe smartphone-ul la care sunt conectate si monitorizarea activitatilor fizice, a somnului sau consumul de calorii etc.

Impresionanta este insa autonomia oferita de Vector Watch: 30 de zile la o singura incarcare - autonomia fiind si punctul forte al noilor ceasuri. Ar mai fi de spus ca smartwatch-urile Vector Watch sunt compatibile cu Android, iOS si Windows Phone si ca pretul porneste de la 199 dolari pentru modelul Meridian si ajunge la 349 dolari pentru Vector Watch Luna.

Ceasurile vor deveni disponibile comercial in acesta vara si pot fi precomandate de pe site-ul companiei.

Potrivit Ziarul Financiar, CEO-ul Vector Watch este Joe Santana, fost CEO si presedinte al Timex. Din echipa Vector Watch mai face parte Steve Jarvis, ex senior designer Nike, dar si romanii care au pus bazele companiei si despre care puteti citi mai multe detalii pe ZF.ro.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: vector watch pret vector watch radu georgescu vector watch andrei pitis smartwatch romanesc
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google