Vanzarile Microsoft au scazut pentru prima data in istorie

de Mina Hutterer | 27 iulie 2009

Criza economica si-a spus cuvantul si in cazul performantelor la raft ale produselor Microsoft, ale caror vanzari au scazut pentru prima data in istoria companiei infiintate in 1975 de catre Bill Gates si Paul Allen.

Pentru anul fiscal incheiat pe 30 iunie 2009, Microsoft a declarat ca a avut vanzari de 58,44 miliarde de dolari, cu 3 la suta mai putin decat in anul precedent. Conform unei declaratii a unui reprezentant MS, motivul principal al scaderii il reprezinta evolutia negativa a pietei de PC-uri si servere.

Microsoft a reusit insa reducerea costurilor operationale in 2008-2009 cu 750 de milioane de dolari, prin masuri printre care se numara si concedierea a mii de angajati din intreaga lume.

Compania isi pune mari sperante in lansarea sistemului de operare Windows 7 in luna octombrie, in special deoarece considera ca foarte multi consumatori (inclusiv companiile) vor dori sa isi faca upgrade de la vechiul Windows XP. Cu toate acestea, este foarte posibil ca W7 sa nu fie capabil sa aduca de unul singur modificari importante in evolutia pietei.

 

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google