Vanzare Nokia. Cat va castiga fostul CEO din tranzactia cu Microsoft

de Redactia Hit | 20 septembrie 2013

Fostul CEO al Nokia, Stephen Elop, va castiga o compensatie financiara care consta in salariul de baza pentru ultimele luni de activitate, plus un bonus si un pachet de actiuni si optiuni, in urma vanzarii diviziei de telefoane mobile a grupului finlandez catre Microsoft, tranzactie de 5,4 miliarde euro.

Elop va primi 4,2 milioane euro cash, reprezentand salariul de baza pentru ultimele luni de activitate plus un bonus, la care se adauga un pachet de actiuni si optiuni in valoare de 14,6 milioane euro, ajungand la 18,8 milioane euro, potrivit Wall Street Journal (WSJ).

Stephen Elop (49 de ani) a preluat conducerea Nokia in anul 2010, dupa ce si-a petrecut cea mai mare parte a carierei la Microsoft, avansand pana in functia de vicepresedinte. El a demisionat odata cu vanzarea celui mai important activ al companiei finlandeze catre Microsoft.

Odata cu preluarea diviziei de telefoane a Nokia de catre Microsoft, Elop revine in cadrul companiei americane, fiind unul dintre principalii potentiali succesori au diectorului general Steve Ballmer, care si-a anuntat recent demisia in termen de 12 luni.

Cititi mai mult despre "Vanzare Nokia. Cat va castiga fostul CEO din tranzactia cu Microsoft" pe Business24

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: nokia vanzare nokia pret achizitie microsoft nokia preluare stephen elop steve ballmer
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google