Valve propune un concept mai curajos decat Google Glasses

de Liviu Petrescu | 17 aprilie 2012

Se spune ca Valve vrea sa intre pe piata hardware de mai multa vreme, dar probabil ca nu multi s-ar astepta ca firma sa vina cu device-uri care sa ne transforme pe toti in Terminatori... cel putin la nivel vizual. Valve intrece cu mult chiar si "inovatia" Google Glasses si propune realitatea augmentata pe lentile de contact sau direct prin legatura neuronala.

Unul dintre dezvoltatorii Valve, Michael Abrash, a discutat pe site-ul oficial al companiei despre o tehnologie aflata in dezvoltare ce combina imaginile generate de computere cu lumea reala, scrie ArsTechnica.

Valve propune un concept mai curajos decat Google Glasses

Viziunea Valve pentru realitatea augmentata este scoasa, la propriu, din filmele SF. Tehnologia nu ar necesita un device separat si ar putea fi integrata in lentile de contact sau legata direct la creier printr-o conexiune neuronala.

Deocamdata tehnologiile Valve nu s-au concretizat nici macar intr-un concept de produs, insa cercetatorii companiei sustin ca realitatea augmentata ar putea deveni o tehnologie standard in numai 5-10 ani.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google