Vaio revine pe piata dupa despartirea de Sony si propune doua hidride interesante

de Redactia Hit | 17 februarie 2015

Sony a renuntat la divizia de PC-uri Vaio, anul trecut in februarie, iar vanzarea a fost facuta catre fondul de capital privat Japan Industrial Partners. Intre timp, pe piata au aparut inclusiv zvonuri legate de o posibila disparitie a cunoscutului brand, dar iata ca acestea s-au dovedit false. Vaio a prezentat, in aceste zile, primele sale produse dupa ruperea de compania-mama, Sony, iar noile laptopuri hibride sunt cel putin interesante.

Japan Industrial Partners a prezentat, in Tokio, doua noi portabile, Vaio Z, convertibil cu display de 13,3 inch, si Vaio Z Canvas, o tableta cu ecran de 12,1 inch, dotata cu tastatura detasabila.

Ambele portabile dispun de specificatii de top, semn ca brandul VAIO ar putea reveni la ceea ce a reprezentat candva in industrie. De altfel, reprezentantii Japan Industrial Partners precizeaza ca "Z" reprezinta "momentul zero" sau un nou inceput pentru Vaio.

Vaio Z, ultrabook-ul cu display de 13,3 inch, este un convertibil realizat din aluminiu si carbon, care beneficiaza de un mecanism de glisare special ce permite transformarea portabilului intr-o tableta (ecranul se pliaza pe tastatura).

VAio Z ofera procesoare Intel Core i5 sau Intel COre i7, stocare SSD si o baterie ce asigura o autonomie de lucru excelenta, de pana la 15,5 ore. In plus, noul ultrabook convertibil vine si cu un stylus avansat. Noul portabil Sony are o greutate de 1.34kg si o grosime a carcasei de 16,8 mm. Pretul Vaio Z este de 1.600 de dolari, iar produsul poate fi precomandat deja, in Japonia.

Vaio Z Canvas va avea parte de lansare comerciala abia in luna mai a acestui an, tot in Japonia. Vorbim despre o tableta de aceasta data, cu display de 12,1 inch si rezolutie de 2,560 x 1,704p, procesor Intel Core i7 (generatia a 5-a), 16GB RAM si stocare SSD de 256GB.

Compania descrie noua tableta cu tastatura detasabila un adevarat monstru in materie de specificatii si credem ca nu exagereaza.

Si Vaio Z Canvas dispune de un stylus. Deocamdata, producatorul nu a anuntat pretul la care va fi disponibila tableta sa de 12,1 inch, insa, judecand dupa specificatii, nu ne asteptam la un cost prea mic.

Sursa: TheVerge, Engadget

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: vaio z vaio z canvas vaio Japan Industrial Partners pret ultrabook vaio z vatio 2015
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google