Un startup japonez ar putea revolutiona industria bateriilor

de Bogdan Constantinescu | 15 mai 2014

Power Japan Plus, un startup japonez, a pornit la drum avand o singura idee: o baterie mai puternica, mai sigura si mai putin costisitoare decat bateriile standard folosite azi.

Compania, care exista de numai 1 an, foloseste carbon pentru ambele parti ale bateriei si spera sa reuseasca sa o lanseze la finalul acestui an. Bateriile actuale pe Li-ion au o durata de viata destul de scazuta, iar uneori pot lua foc din diverse cauze. Pe deasupra sunt si foarte scumpe mai ales, de exemplu, daca este vorba de bateriile care sa ofere functionalitate unei masini electrice.

O baterie care sa utilizeze carbon ar fi o baterie care ar elimina din start posibilitatea de a lua foc, asta datorita absentei oxidului de litiu, extrem de inflamabil. La fel, aceasta ar avea un ciclu de viata mult mai mare. De exemplu, daca o baterie obisnuita ar putea avea un ciclu de 500 de incarcari/descarcari, una folosind carbonul ar putea ajunge la un numar de 3.000 de cicluri, incarcandu-se si de 20 de ori mai repede decat o baterie standard. In ceea ce priveste costurile, o baterie cu carbon ar costa, in medie, cu 30% mai putin decat una standard.

Power Japan Plus intentioneaza sa lanseze aceste baterii pentru sectorul medical si industria de sateliti, zone care se concentreaza foarte mult pe securitate, urmand ca apoi sa se concentreze pe industria masinilor electrice.

Sursa: Gigaom

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: baterie viitor noutati baterie bateriile viitorului
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google