Un multimilionar rus vrea sa creeze copii umane - productia in serie incepe in 2035

de Liviu Petrescu | 19 iunie 2013

Dmitry Itskov, multimilionarul rus care a demarat "Project Immortality", are planuri mari pentru viitorul umanitatii. Antreprenorul a inceput inca din 2011 sa lucreze  si sustine ca in 2035 ar putea incepe productia de seria a unor copii umane, in care sa "locuiasca" sufletul sau constiinta celor care sunt nevoiti sa renunte la corpul imbatranit.

Rusul viseaza la o copie digitala a creierului uman, care sa fie protejata de o forma de viata mai rezistenta, asigurand practic nemurirea. Proiectul sau are 4 faze, de la Avatar A la Avatar D, iar a treia etapa, Avatar C, in care creierul uman este practic transformat in computer este prevazuta pentru 2030-2035.

Un multimilionar rus vrea sa creeze copii umane - productia in serie incepe in 2035

Proiectul va fi prezentat pe larg la "Global Future 2045 World Conference" din New York, unde vor participa cei mai renumiti oameni de stiinta. Daca Dmitry Itskov reuseste sa-i convinga de viabilitatea proiectului sau, ar putea obtine o lista impresionanta de colaboratori.

"Avatarul este o tranzitie de la fiinta umana, o tranzitie care ne va permite sa oprim imbatranirea, sa scapam de boli si sa devenim aproape nemuritori", a explicat milionarul rus.

Un multimilionar rus vrea sa creeze copii umane - productia in serie incepe in 2035

Etapele "Project Immortality"

Dmitry Itskov a demarat deja primele 3 faze ale proiectului sau indraznet. Prima dintre ele, Avatar A, are ca scop crearea de tehnologii care sa permita oamenilor controlul mental al unui corp nonbiologic si finalizarea lui este estimata pentru urmatorii 7 ani.

In Avatar B, etapa programata pentru 2020-2025, creierul uman va fi transplantat intr-un astfel de avatar, cu un sistem special care il va mentine in viata. Avatar C (2030-2035) vizeaza incarcarea creierul intr-un mediu digital. Ideea poate parea fantezista, dar un proiect recent a demonstrat ca sobolanii pot functiona ca cyborgi. Inlocuirea hipocampusului, parte a creierul asociata cu memoria, cu un microcip, a ajutat sobolanii sa aiba memorie fara o componenta biologica.

Un multimilionar rus vrea sa creeze copii umane - productia in serie incepe in 2035

Ultima faza a "Project Immortality", despre care Dmitry Itskov crede ca va fi finalizata pana in 2045, vizeaza renuntarea completa la corp. Constiinta umana va fi stocata intr-un computer, dar se va putea manifesta prin holograme.

Oare poate aduce acest proiect nemurirea? Numerosi oameni de stiinta sustin ca identitatea umana nu poate fi pastrata deoarece operatiunile complexe ale creierul nu pot fi copiate digital, dar asta nu-l opreste pe antreprenorul rus sa incerce.

Sursa: Business Insider

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: Dmitry Itskov project immortality copii umane transfer creier
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google