Ubuntu Orange Box: cloud-in-a-box de la Canonical

de Bogdan Constantinescu | 20 mai 2014

Ubuntu a captat fara doar si poate atentia celor prezenti la OpenStack Summit din Atlanta, atunci cand a anuntat Ubuntu Orange Box, adica solutia cloud-in-a-box a celor de la Canonical.

Din punct de vedere tehnic, in cutia Ubuntu gasim 10 micro-servere operate de procesoare Ivy Bridge i5-3427U. Fiecare mini-server dispune de patru nuclee, Intel HD Graphics 4000, 16GB RAM DDR3, un disc root 128GB SSD si un port ethernet Gigabit. Primul mai contine si un adaptor Wi-Fi Centrino Advanced, ca si un hard-drive de 2TB Western Digital. Toate acestea sunt conectate in cluster prin intermediul unui switch D-Link Gigabit, si puse la un loc ofera o cutie cu 160GB RAM si 1.2TB SSD.

Orange Box, al carui design este semnat de Canonical si de britanicii de la Tranquil PC, costa aproximativ 12.750 de dolari. Orange Box vine cu Ubuntu 14.04, OpenStack Icehouse, iar fiecare unitate include Juju si Metal-as-a-Service (MaaS), solutiile de cloud management si deployment.

Partea mai putin fericita este cea legata de portabilitate. La cele aproximativ 16 kg pe care le are doar unitatea, care ajung la 31 cu accesoriile si cutia de transport, nu se poate spune ca Orange Box este usor de carat. Cu toate acestea se pare ca a facut senzatie, de vreme ce imediat dupa prezentare se pare ca ar fi existat deja persoane care si-au exprimat dorinta de a achizitiona...sute de bucati, reactie la care nici Mark Shuttleworth a recunoscut ca nu se astepta.

Sursa: ZDNet

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: cloud Ubuntu Orange Box cloud in a box Ubuntu cloud Canonical specificatii Ubuntu Orange Box
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google