UE avertizeaza din nou Microsoft in legatura cu Internet Explorer

de Liviu Petrescu | 26 octombrie 2012

Microsoft are din nou probleme legate de Internet Explorer. Legislatia anti-trust din UE obliga compania sa lase utilizatorii sa aleaga browserul preferat in Windows. Microsoft a "uitat" insa de prevedere si a promovat Internet Explorer ca solutie principala pentru noii utilizatori de Windows timp de 16 luni.

Ecranul ce permite utilizatorilor sa aleaga ce browser vor sa instaleze in Windows a disparut din Windows 7. Daca Microsoft ignora problema inca o luna, poate risca o amenda de 10% din venituri, scrie CNN.

UE avertizeaza din nou Microsoft in legatura cu Internet Explorer

Microsoft ar putea plati daune de 7 miliarde dolari in UE daca nu justifica absenta ecranului pentru alegerea browserului promis in Europa.

Microsoft sustine ca a fost vorba de o eroare tehnica si si-a cerut scuze pentru incalcarea angajamentului pe cinci ani inceput in 2009 fata de UE. Posibilitatea de a alege browserul nu a fost oferita intre februarie 2011 si iulie 2012.

Problemele aduse de Internet Explorer instalat in Windows dateaza inca de la lansarea Windows 98, cand Microsoft a incalcat legislatia anti-trust din SUA.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: microsoft internet explorer microsoft proces antitrust microsoft legislatie ue
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google