Twitter si YouTube te fac mai prost

de Mina Hutterer | 9 septembrie 2009

Psihologul britanic Dr. Tracy Alloway a mai declarat ca, in schimb, Facebook si jocurile de strategie stimuleaza activitatea cerebrala si memoria, si astfel te fac mai... destept.

Intr-un articol din Telegraph, Alloway sustine ca si vizionarea masiva a filmelor pe YouTube are un efect negativ asupra memoriei utilizatorilor. Jocurile video de strategie, cum este seria Total War, ajuta la antrenarea memoriei "de lucru", asa cum o demonstreaza testele realizate la Univesitatea Stirling din Scotia. Acest lucru se datoreaza faptului ca utilizatorul trebuie sa isi memoreze propriile actiuni din trecut si sa anticipeze actiunile pe care urmeaza sa le intreprinda. Un efect benefic similar il au si jocul Sudoku, precum si managementul relatiilor pe Facebook.

In schimb, natura "instanta" a continutului de pe Twitter si YouTube dauneaza memoriei, deoarece fluxul de informatie este succint si permanent si astfel utilizatorul nu il mai poate procesa integral. Astfel, atentia este redusa la doar cateva elemente, iar restul activitatii cerebrale este neglijabila. Pe termen lung, acest gen de activitate conduce la reducerea capacitatii memoriei si la probleme de atentie distributiva.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google