Transfer de date la viteza uluitoare: 800 Gbps pe o distanta de 410 km!

de Redactia Hit | 27 mai 2013

BT a testat cu succes un "super canal" de 800Gbps in reteaua sa de fibra optica, viteza la care se pot trimite sapte DVD-uri high definition intr-o singura secunda.

Testele din laborator au mai atins viteza de 800 Gbps, dar acum este prima oara cand se atinge acest record pe distanta lunga, acoperind 410 km intre centrul de cercetare al BT, aproape de Ipswich, in Suffolk, si turnul BT din Londra, folosind echipament de retea de la producatorul Ciena, potrivit Tech Week Europe.

Surprinzator, testul a fost completat cu succes pe un tip de fibra optica despre care se spunea ca nu poate transporta mai mult de 10Gbps.

Incercarile BT au avut loc in luna martie si au inclus viteze de transmisie a datelor de 100, 200, 400, respectiv 800 Gbps.

Testul este foarte important pentru BT, pentru ca arat faptul ca reteaua sa de fibra optica, instalata in urma cu peste 20 de ani, este inca una despre care se poate spune ca e de viitor.

Cititi mai mult despre "Viitorului Internetului, transfer de 7 DVD-uri pe secunda. Se intampla chiar acum" pe Business24

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: transfer date viteza teste retea fibra optica british telecom teste fibra viteza transfer 800 gbps
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google