Top 10 descoperiri cu Google Earth

de Bianca Dinu | 3 aprilie 2009

Aflam la intervale de timp destul de mici cum oamenii obisnuiti descopera cu ajutorul aplicatiei Google Earth lucruri si locuri uitate de lume sau nestiute pana acum.

Cum toate acestea au fost prezentate individual pe internet sau prin intermediul posturilor de televiziune, ne-am gandit sa realizam un top al celor mai intersante zece descoperiri cu aplicatia gratuita a celor de la Google. 

1)    Exploratorii au descoperit ceea ce parea a fi o retea de strazi ce conturau forma unui oras pe fundul oceanului, la cateva sute de kilometri de coasta africana. Desi o buna perioada de timp au circulat zvonuri cum ca orasul pierdut Atlantida a fost descoperit cu Google Earth, se pare ca urmele nu erau altceva decat rutele parcurse de sonarele ce colectau date pentru realizarea de harti subacvatice.


2)    Poate doar prin tehnologie extraterestra s-a putut realiza acest cerc in forma siglei Firefox. Sau poate e vorba de doar cativa fani ai companiei, care au creat giganticul logo intr-un lan de porumb din Oregon SUA cu ocazia celebrarii celui de-al 50.000.000-lea download al browserului Mozilla.


3)    Aceste formatiuni ciudate pot fi gasite in apropiere de bazele aviatice din SUA si Marea Britanie. Despre ele nu se stiu prea multe, desi Ministrul Apararii din Anglia a sustinut ca ar fi trasee pentru motociclete. Insa gurile rele sunt de parere ca ar putea fi spatii de calibrare pentru sateliti. Cum nimeni nu spune si nu stie nimic sigur, nu ne ramane decat sa presupunem.


4)    Prezentatoarea TV, Oprah Winfrey, are parte de propriul sau labirint, la scara gigantica. Un fermier din Arizona a creat, in 2004, acest cadou in semn de pretuire pentru emisiunea difuzata in SUA a carei gazda este Oprah.


5)    In anul 1967, atunci cand a fost construit acest complex din San Diego, nu se punea problema tehnologiilor de fotografiere din satelit. Totusi, odata cu trecerea anilor, un explorator cu Google Earth a descoperit ca cele patru cladiri in forma literei “L” sunt aranjate in forma de svastica. Un ofiter al Marinei Militare din SUA a declarat, in 2007, ca se cheltuiesc aproape 600.000 de dolari pe an pentru ascunderea si mascarea cladirii pentru a nu fi asociata cu simbolistica emblemei.


6)    SS Jasmin, un vas cargo bolivian, s-a scufundat in apropiere de coasta Sudanului in 2003. Acum, Jasmin este una dintre cele mai mari epave vizibile din Google Earth.


7)    Aceasta formatiune descoperita in Canada, este in intregime naturala. “Fata” este de fapt o vale formata printr-o alunecare de teren si eroziune in argila. Unii spun ca imaginea formata seamana foarte bine cu o persoana cu casti sau chiar cercei, insa acea urma nu este altceva decat o dara lasata de un izvor subteran de petrol.


8)    Acest lac cu apa rosie din Iraq a fost descoperit in 2007 si a impus o serie de speculatii macabre. Un informator a declarat, la un moment dat, ca ceea ce ramane in urma masacrelor din Iraq se arunca deseori in canalele de acest fel. Nimeni nu a oferit pana acum o explicatie oficiala, insa cel mai probabil culoarea rosiatica provine de la deseuri si ape menajere, poluare sau din urma proceselor de tratare a apei.


9)    In acest cimitir al avioanelor din Arizona se gasesc peste 4000 de avioane militare. Scopul bazei este acela de recuperare a pieselor aflate inca in stare de functionare. Aceasta este una dintre cele mai populare imagini capturate prin satelit, descoperite cu Google Earth si postate pe internet.


10)    Ultima, desi nu cea din urma, este descoperirea autoritatilor elvetiene, despre care ati putut citi si pe Hit.ro. Este vorba despre o plantatie imensa de marijuana, detectata prin Google Earth. Descoperirea a trimis in arest nu mai putin de 16 oameni, iar in depozitele Politiei au ajuns nu mai putin de 1,2 tone de marijuana evaluate la 2,5 milioane dolari la valoarera strazii.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google