Studiu Samsung: cate ore pe zi "pierd" europenii folosind gadgeturile

de Redactia Hit | 16 iulie 2014

Un studiu realizat de Samsung arata ca adultii din cinci tari europene petrec in medie de 7,7 ore pe zi folosind dispozitive IT&C sau aparate electrocasnice, precum telefon mobil, televizor, masina de spalat vase sau electrocasnice pentru gatit.

In gospodariile respondentilor se afla 18 dispozitive de acest fel, iar respondentii din Franta, Germania, Spania si Italia au cheltuit, in medie, 367 euro pe dispozitive IT&C doar in ultimele trei luni, in timp ce gospodariile din Marea Britanie au cheltuit in medie 218 lire.

Indicele Samsung Techonomic contureaza si o imagine asupra unitatii familiei, aratand ca exista legaturi stranse intre membrii:

  • 44% dintre adultii chestionati care tin legatura cu parintii vorbesc cu acestia cel putin o data pe zi
  • 40% dintre adultii chestionati care pastreaza legatura cu fratii vorbesc cu acestia la fiecare doua-trei zile sau mai mult
  • 56% dintre adultii chestionati care pastreaza legatura cu bunicii vorbesc cu acestia o data pe saptamana sau mai mult

Indexul Samsung Techonomic (valabil momentan in cele cinci tari mentionate la inceput) mai cuprinde si alte cifre interesante referitoare comportamentul de cumparare, si frecventa de utilizare a produselor IT&C.

Comportamentul de cumparare:

  • Telefoanele mobile si tabletele sunt pe primul loc in topul dispozitivelor pe care respondentii sau alte persoane din gospodarie intentioneaza sa le achizitioneze in urmatoarele trei luni
  • 19% dintre cei care au cumparat o tableta si 17% dintre cei care au cumparat un aparat de fotografiat au facut acest lucru deoarece si-au dorit un produs mai mic sau mai usor (acest motiv fiind in top 5 motive pentru achizitionare, in ambele cazuri).
  • Respondentii au declarat ca, in ultima luna, au platit mai mult pentru carti sau reviste digitale decat pentru alte tipuri de continut.

 

Frecventa si utilizarea produsului:

  • Mai mult de o treime (35%) dintre cei intervievati petrec mai mult de o ora uitandu-se la TV, filme sau continut video intr-o zi obisnuita
  • Unul din cinci (20%) dintre cei care folosesc aplicatii pentru jocuri de noroc sau de divertisment pe mobil sau tableta face acest lucru timp de o ora sau mai mult, intr-o zi tipica de utilizare
  • Aproape sase din zece (59%) dintre cei intervievati care utilizeaza un aparat de gatit fac acest lucru pentru nu mai putin de o ora pe zi, atunci cand le folosesc
  • Aproape un sfert (24%) dintre respondenti folosesc aparatele lor de curatare la fiecare 4-5 zile sau mai rar.

Cateva date despre consumatorii romani de tehnologie

Din pacate, Romania nu a fost inclusa in acest studiu, dar cei de la Samsung au oferit cateva rezultate ale unui sondaj 360insights realizat la jumatatea anului trecut din care reiese ca utilizatorii detineau 12 tipuri de aparate electronice si electrocasnice dintr-o lista de 17.

In privinta dispozitivelor mobile, anul trecut, 99% dintre respondenti detineau un telefon mobil (dintre acestia, 35% detineau un smartphone), iar 17% o tableta.
Tot in 2013, utilizatorii din Romania petreceau online 3,6 ore/zi, in principal pentru a-si verifica emailul, pentru a fi activi pe retelele sociale si a comunica prin intermediul aplicatiilor de chat.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: indice techonomic samsung studiu samsung gadget studiu consumatori tehnologie
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google