Studiu: Facebook te cunoaste mai bine decat prietenii tai

de Redactia Hit | 13 ianuarie 2015

Un studiu publicat in Statele Unite arata ca Facebook poate determina personalitatea utilizatorilor intr-un mod mult mai corect si mai eficient decat o pot face chiar si cunoscutii userilor respectivi. Studiul, scrie Agerpres, a fost realizat pe baza like-urilor pe care utilizatorii le dau in cadrul retelei de socializare.

Cercetarea s-a bazat pe studii anterioare ale unor oameni de stiinta de la Cambridge, publicate in martie 2013, care aratau ca o serie de aspecte psihologice si demografice pot fi dezvaluite cu mare exactitate analizand like-urile de pe Facebook.

Autorii noului studiu, cercetatori de la Universitatea din Cambridge (Marea Britanie) si Stanford (California), au apelat la un esantion de 86.220 de voluntari utilizatori de Facebook, care au completat un chestionar despre trasaturi ale personalitatii lor si au permis accesul la like-urile personale.

Rezultatele prezinta situatia in privinta a cinci trasaturi de caracter: deschiderea de spirit (curiozitate si imaginatie), extraversiunea (tendinta de a cauta compania celorlalti), constiinta (autodisciplina, respectarea obligatiilor), caracterul agreabil (tendinta de a fi cooperant si participativ) si impulsivitatea (coleric, instabilitate emotionala)... citit in continuare pe Agerpres.ro

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: studiu personalitate facebook personalitate studiu likeuri facebook
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google