Studiu Cisco (CCWTR 2014): Pana in 2020 smartphone-ul va inlocui PC-ul la locul de munca

de Redactia Hit | 25 noiembrie 2014

Studiul Cisco Connected World Technology Report (CCWTR) 2014 arata ca majoritatea angajatilor nascuti intre 1960 si 2000 isi vor schimba drastic modul de lucru pana in 2020, cel putin din punct de vedere al tehnologiei utilizate. Astfel, majoritatea va alege sa foloseasca, pana in 2020, smartphone-ul sau chiar device-uri wearable pentru indeplinirea sarcinilor de serviciu.

Primele semne care confirma ca deja asistam la o schimbare majora in modul de lucru sunt vizibile inca de pe acum: "cererile angajatilor care fac parte din Generatia X (persoane nascute in intre 1960 si 1980) si din Generatia Y (persoane nascute intre anii 1980 si 2000) de a avea o mai mare libertate si flexibilitate a programului la locul de munca au fost indeplinite de angajatorii care si-au modificat propriile politici de resurse umane pentru a raspunde acestor schimbari de atitudine", potrivit studiului Cisco.

Iata cateva dintre concluziile principale ale cercetarii Cisco, mai ales in ceea ce priveste modul in care cele doua generatii de angajati analizate vor folosi dispozitivele si, in general, tehnologia, la locul de munca:

Numarul de dispozitive:

  • Majoritatea angajatilor folosesc in viata de zi cu zi doua sau trei dispozitive personale sau oferite de catre angajatori.

Roboti:

  • 8 din 10 profesionisti in resurse umane cred ca angajatii cu venituri medii vor avea roboti care sa-i asiste in diferite activitati legate de munca – desi majoritatea nu se asteapta la aparitia acestor tipuri de roboti pana in 2020.

Importanta smartphone-urilor:

  • Aproximativ 60% dintre cei intervievati ar fi dispusi sa aleaga un altfel de dispozitiv in locul laptopului, pe care sa il foloseasca atat la serviciu cat si in interes personal.
  • Cu toate acestea, aproximativ 40% ar alege totusi un laptop pentru a-l folosi atat la serviciu, cat si pentru uz personal.
  • In anul 2020, cel mai conectat dispozitiv al unui angajat va fi un smartphone, dupa parerea celor mai multi respondenti.

Diferente intre generatii in folosirea dispozitivelor:

  • 7 din 10 profesionisti in resurse umane cred ca angajatii apartinand Generatiei Y pot indeplini sarcinile mai rapid daca li se permite folosirea dispozitivelor mobile si aplicatiilor, in loc de desktop-uri, laptopuri sau notebook-uri.

Aplicatii vs. website-uri:

  • Doar un sfert dintre profesionistii in resurse umane ai Generatiilor X si Y sunt de parere ca website-urile vor fi intotdeauna importante. De asemenea, un sfert dintre acestia au indicat faptul ca se bazeaza doar pe folosirea aplicatiilor pentru a-si indeplini sarcinile de serviciu pe parcursul unei zile.

Cititi mai multe detalii pe Cisco.com

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: studiu CCWTR 2014 studiu cisco 2014 hr smartphone vs pc 2020 resurse umane colaborare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google