Sprout PC, in sfarsit o inovatie de la HP: PC AIO cu proiector, scaner si tehnologie Intel RealSense 3D

de Radu Eftimie | 30 octombrie 2014

HP nu trece prin cea mai buna perioada a sa. Multe proiecte au esuat, compania a renuntat la anumite divizii cumparate relativ recent si a "omorat" aproape din fasa business-uri achizitionate in ultimii ani. HP este in situatia de a face eforturi in zona inovatiei pentru a ramane gigantul IT creativ cu nume emblematic. Cea mai recenta incercare in acest sens se numeste Sprout PC si este ceva ne place cu adevarat.

Sprout PC este un computer cu doua ecrane, unul normal (touchscreen) pozitionat ca orice alt monitor, iar celalalt este de fapt o "placa" alba pe post de tastatura sau, dupa nevoi, o prelungire a ecranului tactil principal, ce devine functionala cu ajutorul unui proiector.

Astfel, utilizatorul poate trage un obiect de pe display-ul vertical direct pe "masa" de lucru si poate controla contentul in voie. Proiectorul care trimite imaginea celui de-al doilea "display" pe planul orizontal se afla pozitionat (de unde si numele PC-ului) deasupra monitorului (de fapt un All-in-One).

Si mai interesant este ca Sprout permite inclusiv scanarea unor obiecte plasate pe suprafata orizontala de lucru si, desigur,  manipularea acestora.
Tehnologia de proiectie incorporata in Sprout este Intel RealSense 3D, dotata cu camere de 14,6MP. Proiectorul este de tip DLP, dupa cum scrie Electronista. Noul PC de la HP permite si folosirea unui stylus pe suprafata orizontala, asa ca lucrurile devin deja interesante si ofera o paleta de optiuni de lucru extrem de mare.

Pana sa ajungem la specificatiile (si pretul) noului PC revolutionar de la HP, trebuie sa va spunem ca gigantul a pus la punct si un pachet cu aplicatii dedicate utilizarii tipice noului concept si chiar a deschis un magazin software pentru produsul care poate fi deja precomandat!

Ce specificatii "ascunde" HP Sprout PC? In primul rand, ruleaza Windows 8.1. Touchscreen-ul principal este de 23 de inch, IPS, iar in interiorul AIO-ului inedit gasim un procesor Intel core i7-4790S, plus Intel HD Graphics 4600, alaturi de un modul dedicat Nvidia GeForce GT 745A. Sprout PC vine cu 8GB de RAM (suporta pana la 16GB) si ofera 1TB stocare SSD.

Pe parte de conectivitate, PC-ul dispune de retea Gigabit Ethernet, dual-band Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, Bluetooth 4.0 si incorporeaza patru porturi USB (dintre care doua sunt USB 3.0), HDMI, doua jack-uri pentru microfon si casti.

Cat costa HP Sprout PC? 1900 dolari si, dupa cum va spuneam mai devreme, este deja disponibil pentru precomanda, dar doar in anumite magazine selectate de HP. Cumparatorii il vor avea pe birou din 9 noiembrie.

Urmariti un clip demo realizat de HP pentru noul Sprout PC:

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: hp sprout pc pret hp sprout pc specificatii hp sprout pc tehnologie inovatoare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google