Spionaj industrial Apple, mita 200 de dolari pe ora

de Diana Mirea - Colaborator HIT.ro | 14 iulie 2011

Walter Shimon, 39 de ani, risca pana la 30 de ani de inchisoare pentru vanzarea de informatii confidentiale despre iPhone 4 si iPad intre anii 2008-2010.

Dupa numeroase luni de interogatii, Shimoon a marturisit in fata judecatorului districtual din New York, unde are loc procesul, ca in schimbul furnizarii de informatii confidentiale catre cel putin doi administratori de fonduri de investitii si experti in domeniul tehnologiei, a obtinut un comision de peste 45.000 dolari.

Potrivit, publicatiei Il Post, Shimon reusea sa intre in posesia informatiilor despre iDevice-uri datorita functiei de vicepresedinte de dezvoltare a business-ului, pe care o ocupa la Flextronic International, compania producatoare de piese pentru camere digitale si baterii pentru produsele Apple.

Barbatul a fost arestat in decembrie anul trecut, in urma unei operatiuni de mare amploare ale autoritatilor din SUA, in care au mai fost arestate si alte nume din industrie, precum Mark Longoria (manager al lantului de aprovizionate la AMD) si Manosha Karunatilaka si Taiwan Semiconductor Manufacturing Co Ltd, sub acuzatia de spionaj industrial.

Intr-o conversatie telefonica dintre Shimoon si un investitor din New York, care a avut loc pe 1 octombrie 2009 si interceptata de catre FBI, el a relevat unele date privind vanzarile de Apple, inainte cu mai bine de doua saptamani de la prima publicare a acestora.

In aceiasi conversatie telefonica, el comunica interlocutorului sau ca noul iPhone va fi lansat in anul urmator: din momentul discutiei telefonice pana in momentul anuntului oficial despre lansarea iPhone 4 au trecut opt luni.

Potrivit Reuters, fondul Kingdom Ridge ar fi castigat aproximativ 560.000 dolari, in octombrie 2009, pe baza informatiilor confidentiale furnizite de Shimoon.

Sentinta este programata pentru data de 8 iulie 2013, iar pedeapsa maxima  prevazuta pentru delictele de care este acuzat este de 30 de ani de inchisoare.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google