Spielberg si Lucas prezic sfarsitul cinematografului asa cum il stiam

de Liviu Petrescu | 14 iunie 2013

Doi vizionari care au deschis in urma cu peste 30 de ani era moderna a cinematografiei sunt convinsi ca urmeaza o noua etapa. Steven Spielberg si George Lucas spun ca cinematograful, asa cum il stiam, va disparea. Iata argumentele celor doi regizori care au influentat deciziv cinematografia in ultimele decenii.

Lucas si Spielberg sunt convinsi ca industria cinematografica se indreapta catre o implozie care o va modifica complet. Regizorii cred ca motivul este similar cu cel care a decis soarta presei scrise. Platformele de distributie digitala, alaturi de televizoarele Ultra HD si 3D vor face ca sufrageria sa inlocuiasca aproape complet sala de cinema.

Spielberg si Lucas prezic sfarsitul cinematografului asa cum il stiam

La o conferinta organizata la USC, universitate din California, Steven Spielberg a subliniat faptul ca studiourile de la Hollywood investesc tot mai mult, chiar si peste 250 milioane de dolari, in tot mai putine filme.

"Urmeaza o implozie in care 3-4 sau poate chiar 6 de filme cu un megabuget vor fi esecuri rasunatoare, iar acest lucru va schimba din nou paradigma cinematografiei", a declarat Steven Spielberg, citat de The Verge.

Regizorul crede si ca ziua in care filmele vor fi disponibile prin platforme digitale chiar in ziua premierei in cinema este foarte aproape. Odata cu schimbarea modelului afacerii vor exista si modificari de pret. Predictia lui Spielberg pentru preturile filmelor: 25 dolari pentru un "Iron Man 3", si mult mai putin, poate chiar 7 dolari pentru un "Lincoln".

Spielberg si Lucas prezic sfarsitul cinematografului asa cum il stiam

In cadrul aceleiasi prezentari, George Lucas a intarit argumentele lui Spielberg, prezentand propria viziune asupra viitorului cinematografiei.

"In cele din urma vom avea mai putine cinema-uri, mai mari si mai bine dotate. Mersul la film va costa poate 50 dolari, poate 100, poate 150. Experienta va fi similara participarii la un eveniment sportiv pe stadion, dar cu filme care raman la cinema pana la un an. La asta se va restrange cinematografia, iar restul industriei se va orienta catre set top box-ul din sufragerie, ca televiziune prin internet", a explicat George Lucas.

Cumpara de la eMAG.ro cele mai interesante filme 3d

Schimbarile majore prevazute de cei doi sunt intampinate insa cu optimism, iar Spielberg exploreaza deja noile posibilitati, prin realizarea unui serial Halo pentru Xbox One.

Daca previziunile celor doi regizori se adeveresc, vom fi in curand in fata unei realitati doar imaginate acum putina vreme de Michel Houellebecq in "Posibilitatea unei insule"?

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: steven spielberg george lucas halo xbox one tv 4k tv 3d
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google