Speculatii: Google ar putea prelua WhatsApp pentru un miliard de dolari

de Liviu Petrescu | 9 aprilie 2013

Cele mai noi speculatii despre achizitii in industria IT vizeaza dorinta Google de a prelua WhatsApps. In urma negocierilor, aplicatia de mesagerie ce uneste majoritatea platformelor mobile ar putea fi achizitionata pentru suma impresionanta de 1 miliard de dolari.

Potrivit zvonului, negocierile se desfasoara de aproximativ 5 saptamani, iar daca Google si WhatsApp bat palma, achizitia va fi prima de un miliard de dolari dupa preluarea Instagram de catre Facebook.

Google ar putea prelua WhatsApp pentru un miliard de dolari

WhatsApp este cel mai popular serviciu de mesagerie gratuita in momentul de fata. Disponibila in iOS, Android, Windows Phone si BlackBerry, aplicatia WhatsApp ofera utilizatorilor posibilitatea de a trimite mesaje scrise, audio sau video in mod gratuit catre orice alt utilizator indiferent de gadget.

(Foto: Cnet)

Pretul urias de achizitie al WhatsApp pare a fi justificat de recordurile recente ale aplicatiei. In ziua de 31 decembrie 2012, platforma a mediat 11 miliarde de mesaje, iar o achizitie WhatsApp de catre Google ar mari influenta gigantului IT in spatiul mobile web dincolo de Android.

Potrivit celor mai recente informatii publicate de AllThingsD, reprezentantii WhatsApp au negat speculatiile referitoare la tranzactie. Ei au spus ca nu au purtat niciun fel de discutii cu gigantul Google in vederea unei preluari.

Vom reveni cu amanunte.

Surse: Cnet, AllThingsD

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: google whatsapp instagram facebook achizitie whatsapp
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google