Sony cauta solutii financiare: ar putea vinde diviziile Mobile si TV

de Redactia Hit | 19 ianuarie 2015

Sony nu se afla in cea mai buna dintre perioadele sale, cel putin din punct de vedere financiar, iar situatia nu este nici pe departe o noutate. Compania se zbate de mai mult timp sa reduca din pierderi, iar cele mai recente informatii spun ca managerii producatorului nipon sunt deschisi mai multor variante, inclusiv celei de instrainare a diviziilor Mobile si TV, dupa cum scrie Reuters.

Sony ar putea incheia anul fiscal 2014 (martie) cu o pierdere neta de 1,9 miliarde dolari, in ciuda faptului ca producatorul a reusit sa aduca pe piata, in 2014, o serie de smartphones competitive si noi game de televizoare performante, dar sucmpe in comparatie cu rivalii Samsung si LG.

Potrivit unor surse citate de Reuters, preluata de presa internationala, executivii companiei nipone iau in calcul mai multe variante pentru a reduce din pierderi si a miza pe diviziile profitabile, precum Foto si Gaming. Acest lucru inseamna ca s-ar putea sa asistam, anul acesta, la o vinzare a diviziilor cu probleme sau, in cel mai fericit caz pentru brandul japonez, la demararea unor noi parteneriate intre Sony Mobile (si Sony TV) si investitori dispusi sa parieze pe revitalizarea acestor segmente.

Aceleasi surse afirma ca, momentan, japonezii nu se afla in discutii cu niciun potential partener, ceea ce inseamna ca solutia ce ar putea salva compania este inca asteptata.

De remarcat este insa faptul ca Sony nu a avut doar momente grele in anul fiscal care se va incheia in martie, diviziile foto si gaming (PlayStation) avand rezultate bune.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: sony mobile sony smart tv probleme sony pierderi sony sony vinde divizia mobile
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google