Socurile electrice devin solutie pentru dependenta de Facebook

de Liviu Petrescu | 26 august 2013

Doi doctoranzi de la MIT au pus la punct o metoda inedita de a creste productivitatea, prin reducerea timpului irosit pe Facebook. Gadgetul Pavlov Poke se ataseaza tastaturii si da utilizatorului socuri electrice atunci cand petrece prea mult timp pe un site.

Robert Morris si Dan McDuff au testat personal dispozitivul, care le-a redus simtitor timpul petrecut in retele sociale la munca. Socurile electrice nu sunt dureroase sau periculoase, dar sunt neplacute si pot ajuta la reducerea timpului irosit pe Facebook sau alte site-uri sociale.

Dezvoltat ca o gluma, gadgetul nu va fi probabil lansat comercial, dar Pavlov Poke i-a ajutat pe cei doi doctoranzi sa reduca cu 50 de ore pe saptamana timpul total petrecut de amandoi pe Facebook. Cei doi au recunoscut ca nu au suportat prea mult socurile, dar gadgetul a dus la o scadere temporara importanta a timpului petrecut pe Facebook.

Eficacitatea socurilor electrice de intensitate slaba in formarea de obiceiuri noi sau abandonarea unora proaste este cunoscuta de multa vreme, dar dependenta de Facebook si de internet ar putea fi vindecata cu ajutorul lor de catre cei care chiar isi doresc asta.

Sursa: Cnet

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: solutie dependenta facebook socuri electrice facebook pavlov poke facebook
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google