Sistemul de securitate IT de la Casa Alba, compromis de hackeri chinezi

de Liviu Petrescu | 2 octombrie 2012

Sistemul de securitate informatica al presedintiei americane a fost compromis de hackeri chinezi, intr-un nou atac informatic. Tinta au fost serverele de comanda nucleara de la Casa Alba, iar hackerii par sa aiba sustinerea autoritatilor de la Beijing. Afla cum au actionat hackerii chinezi si ce impact pot avea actiunile lor, potrivit FreeBeacon.

Un inalt oficial american a catalogat atacul informatic drept cea mai indrazneata incercare a hackerilor chinezi de pana acum impotriva autoritatilor americane. Sistemul accesat de hackeri in luna septembrie este WHMO, oficiul militar al Casei Albe, ce controleaza accesul presedintelui american Barack Obama la comenzile arsenalului nuclear.

1. Cum au compromis chinezii sistemul de securitate

Hackerii ce par sa se bucure macar de sustinerea tacita a Chinei, daca nu si de sustinere directa, au lansat un atac de tip "spear phishing" impotriva retelei oficiului american.

Acest tip de atac consta in trimiterea de emailuri ce conving utilizatorul sa divulge informatii personale, sau in cazul atacului impotriva Casei Albe, informatii confidentiale.

Atacul hackerilor chinezi a fost identificat rapid, iar sistemul a fost izolat rapid. Surse din oficiul Casei Albe sustin ca nu a existat nicio scurgere de date secrete in urma atacului, dar surse anonime au declarat ca se ancheteaza in continuare situatia pentru a detemina o posibila accesare a retelelor securizate.

Hackerii chinezi au spart serverele de comanda nucleara de la Casa Alba


Citeste in continuare 1 2 3
Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: atac hackeri chinezi servere comanda nucleara hacking casa alba
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google