Siri are un concurent serios! Noul Google Search (Voice) pentru iOS

de Radu Eftimie | 1 noiembrie 2012

Google vrea si are toate sansele sa bata Siri chiar la ea acasa, adica pe iPhone, prin noua sa aplicatie de cautare vocala - Google Search. Cercetatorii Google explica modul in care au dezvoltat tehnologia.

Google a reusit, practic, sa egaleze calitatea oferita de serviciile aplicatiei de asistenta vocala inteligenta de la Apple, Siri, prin noua sa tehnologie de cautare vocala, respectiv prin aplicatia dedicata: Google Search. Cum a reusit acest lucru? Documentul care apartine Google explica faptul ca serviciul de cautare se bazeaza acum pe o cantitate mult mai mare de date disponibile pe internet.

Cum face interpretarea intrebarilor utilizatorilor pentru a oferi raspunsuri cat mai exacte? Aici intervine, de fapt, noutatea Google. O cantitate mai mare de date de interpretat de catre serviciul in discutie este doar o parte a inovatiei. Aplicatia se bazeaza, de fapt, pe capacitatea software-ului de a ordona si organiza raspunsul oferit utilizatorului.

"Modelul lingvistic utilizat este o componenta a recunoasterii vocale care poate anticipa urmatorul cuvant intr-o fraza tinand cont de cuvintele anterioare din aceeasi fraza. De exemplu, daca termenul anterior intr-o fraza este New York, modelul de cautare va alatura mai degraba cuvantul pizza decat cuvantul granola intr-o cautare", se explica in documentul Google. De aici rezulta inclusiv viteza excelenta a aplciatiei.

Si pentru ca volumul de date folosit in cautarile Google este imens, noua tehnologie a reusit usa optimizeze cautarile in sensul reducerii procentului de raspunsuri eronate.

Pentru a perfectiona tehnologia, cercetatorii de la Google au folosit nu mai putin de 230 de miliarde de cuvinte, reusind sa reduca rata de eroare in mod semnificativ.

Noua aplicatie de tehnologie de cautare vocala a Google pentru dispozitivele iOS si care concureaza direct cu aplicatia Siri de la Apple a fost lansata de doar doua zile.

Cei de la CNET, care au facut si un review al noii aplicatii Google, spun ca software-ul este extrem de rapid, ofera rezultate de foarte corecte, iar utilizatorii beneficiaza de o interfata bine gandita si "curata". Cu alte cuvinte, merita incercata.

De altfel, din clipul video de mai jos va puteti da seama singuri cat de rapida este aplicatia Google si cat de "inteligente" sunt raspunsurile pe care le ofera userului:

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: Google search voice concurent siri google google search iOS
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google