Self driving car-ul Google poate circula legal in California

de Eugen Porojan | 26 septembrie 2012

Masina ce se poate conduce singura, in timp ce soferul se ocupa cu altceva, a intrat in legalitate si in California, insa deocamdata este inca necesara prezenta unui pasager cu carnet de conducere la volan, pentru ca masina dezvoltata de Google sa poata circula pe drumurile publice din statul american.

Autovehiculele autonome Google isi extind in continuare aria de teste, iar Sergey Brin, unul dintre fondatorii Google, crede ca masinile vor intra complet in legalitate in mai putin de 5 ani, potrivit CNN.

 

Self driving car-ul Google isi extinde aria de teste

 

Conceptul de self driving car, testat deja de Google in mai multe state americane, este bazat pe o combinatie de tehnologii, camere video, senzori radar si o inteligenta artificiala care coordoneaza miscarile autoturismului in functie de ceilalti soferi din trafic.

Pana acum, singurul accident minor in care a fost implicata o masina Google a fost produs cand automobilul era controlat direct de sofer, nu de computer.

Oficialul Google sustine ca masinile care se conduc singure ar putea elimina nevoia spatiilor de parcare tot mai mari, putand fi folosite simultan de mai multi utilizatori.

Organizatiile preocupate de drepturile utilizatorului au insa o obiectie majora: Google ar aduna informatii in mod abuziv despre unde si cand circuli cu masina.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: self driving car masina automata google masina fara sofer
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google